Ett delat mysterium

Sophie Hannah

Översättning: Annika Sundberg
Omslag: Sara R. Acedo
ISBN: 978-91-88745-15-6
Utgivningsdatum: 20181009
Originaltitel: The Mystery of Three Quarters

Poirot är tillbaka

När Hercule Poirot återvänder hem efter lunch en dag finner han en arg kvinna som väntar utanför hans ytterdörr. Hon kräver att få veta varför han har skickat henne ett brev som anklagar henne för mordet på Barnabas Pandy. En man som hon inte känner eller någonsin har träffat.

Poirot har själv aldrig hört talas om Barnabas Pandy och har inte anklagat någon för mord. Gripen av händelsen går han in, bara för att finna att han har ännu en besökare som väntar på honom. Det visar sig vara en man som påstår sig ha fått ett brev från Poirot den morgonen – som anklagar honom för mordet på Barnabas Pandy.

Ett delat mysterium är Sophie Hannahs tredje deckare med den omisskännlige Hercule Poirot i huvudrollen. I detta finurliga mordmysterium får vi återigen möjlighet att följa Agatha Christies mest klassiska karaktär i en gåta som inte lämnar någon oberörd.

År 2017 blev Poirot filmatiserad i storfilmen Mordet på Orientexpressen med bland andra Johnny Depp och Judi Dench i huvudrollerna. Våren 2018 sändes även en kritikerrosad miniserie baserad på Christies klassiker Huset på udden.

 


Kontaktperson: Louise Eriksson

Pressbilder