Vinnaren i Läsarnas val utsedd

Läsarnas val-omröstningen är avslutad och det blev 4.50 från Paddington som tog hem segern och därmed avslutar Bookmarks Agatha Christie-serie. På andra plats kom Mordet i prästgården, tätt följd av En dos stryknin.
 
Pusseldeckaren 4.50 från Paddington med ungmön miss Jane Marple i huvudrollen publicerades ursprungligen 1957 och handlar om ett mystiskt tågmord. När mrs McGillicuddy tar 4.50-tåget från Paddington för att hälsa på sin väninna Jane Marple inträffar något hemskt! Hon blir vittne till hur en man stryper ihjäl en kvinna i ett förbipasserande tåg. Men det finns varken ett lik, andra vittnen eller misstänka gärningsmän. Och ingen tar mrs McGillicuddy på allvar – ingen förutom miss Marple …
 
I Bookmarks Agatha Christie-serie har hittills Mordet på Orientexpressen, Huset på udden, Och så var de bara en, Poirots jul, Döden på Nilen och Badortsmysteriet utkommit. Fem små grisar och Par i brott (som aldrig tidigare i sin helhet översatts till svenska) utkommer tillsammans med 4.50 från Paddington den 15 september 2015 – Agatha Christies 125-årsdag.
 
Med formgivning av Sara R. Acedo och i nyöversättning av Helen Ljungmark erhåller seriens pusseldeckare såväl ett elegant yttre som ett uppdaterat innehåll. Förlegade begrepp moderniseras utan att böckerna förlorar en språklig förankring till den tid då de skrevs. Samtidigt lyfts en brittisk underfundighet, som tidigare förbisetts, fram.
 

 
'+
1
'+
2 - 3
4 - 5
6 - 7
8 - 9
10 - 11
12 - 13
13 - 14
[x]