Våldet under hunden

Fritiof Ajvide

Format: Inbunden
Boktyp: Skönlitteratur
Antal sidor: 312
Omslag: Elina Grandin
ISBN: 978-91-89820-87-6
ISBN ebok: 978-91-89889-17-0
ISBN Ljudbok: 978-91-89889-64-4
Utgivningsdatum: 20240821

Jag lade till J på Signal och vi gick åt olika håll. På väg tillbaka mot spelningen vände jag mig om samtidigt som han. Ljuset från gatlyktan låg för ett ögonblick som en gloria över hans huvud.

Kvällen då S träffar J flätas deras liv samman. S, en vit juristson med rapdrömmar, osynliga ärr och en romantiserad idé om gangsterlivet. J, ledaren av ett kriminellt nätverk med lyrikambitioner och en malande ångest. Två trasiga själar som inte funnit sin plats i världen, finner varandra.

Snart tar S sina första stapplande steg i Stockholms skuggvärld där becknare är frihetskämpar, poliser är motståndare och våld är kapital. Tillsammans med J blir S kriminella bana till en början euforisk, och dagarna fylls av ladd och sårbara samtal. Men deras närhet till varandra räcker inte för att hålla tillbaka längtan efter ett annat liv.

Fritiof Ajvide har skrivit en magnetisk debutroman som med tonsäker humor vindlar mellan tid och rum, mellan sanning och villfarelse. Med gängkriminalitetens Stockholm som fond skildras en uppslukande relation där det hypnotiska språket är en lovsång till musiken. Våldet under huden är en historia om återuppståndelse och människans skriande behov av sammanhang.

”Boken bränner sig fast i sin egen rytm. Snabb, eftertänksam, lekande, svärmisk, mänsklig.” – Jens Lapidus


Kontaktperson: Lova Eriksson

Pressbilder