Bookmark förlag söker driven redaktionsassistent

Uppdatering: Tjänsten är tillsatt. Tack till alla som har ansökt!

Bookmark förlag söker en redaktionsassistent från och med hösten 2023, med start ca den 14 augusti och fram till ca den 30 november. Tjänsten är en projektanställning motsvarande heltid, med möjligheter till fortsatt anställning.

Bookmark förlags utgivning sker med fokus på den svenska marknaden med utgivning av ca 40 titlar per år. Förlagets ambitioner är mycket höga. I dagsläget är vi 14 anställda och kontoret ligger på Kungsgatan i Stockholm.

Vi ser gärna att du är kreativ och har goda färdigheter i svenska. Du älskar litteratur och att jobba med text, är noggrann, entusiastisk och strukturerad. Du samarbetar väl, är lyhörd och inte rädd att hugga i där det behövs. Erfarenhet av redaktionellt arbete är en merit, men ej ett krav.

Projektanställningen sker när det är som mest intensivt på förlaget, och uppgifterna kommer att bestå av att hjälpa till där det behövs med allt från office management, enklare redaktionellt arbete, hjälp vid möten, logistik och paketutskick, förberedelser till medverkan vid event/signeringar samt andra adhoc-uppgifter.

Hör av dig till förlagschef Claes Ericson på claes.ericson@bookmarkforlag.se.

Ansökningarna behandlas i takt med att de kommer in.