Niklas Ekstedt delar hemligheterna bakom perfekt grillning i sin nya kokbok

Få kockar förknippas lika starkt med grillning som Niklas Ekstedt. På hans restaurang Ekstedt, tillagas all mat över öppen eld. Den 27 mars, i samband med påsken och starten av grillsäsongen, släpper han sin nya kokbok Ekstedt grillar / Knep och hemligheter. Här delar han med sig av sina bästa recept och avslöjar de hetaste tipsen för att uppnå den perfekta glöden.

”Kunskap är verkligen vad grillning egentligen handlar om”, säger Niklas Ekstedt om boken. ”Med hjälp av en citron kan du hindra fisken från att bränna fast. En näve hö kan ta fram nya smaker. Med en perfekt glöd eller brinnande vedklamp som nyttjas på rätt sätt kan du bli din egen grillmästare.”

Bokens höjdpunkter:

Expertens grilltips: Niklas delar med sig av sina hemligheter och verktyg för att uppnå den perfekta grillglöden.
Inspirerande recept: Över 50 recept för fisk, fågel, kött och grönsaker, samt de bästa tillbehören.
Från nybörjare till mästare: Passar lika bra för den som just börjat grilla som för den erfarne grillmästaren.

Ekstedt grillar är en utsökt receptsamling där grillen spelar huvudrollen, och spås bli en modern klassiker som den perfekta guiden för alla hemmakockar som vill ta sina grillkunskaper till nästa nivå.

Om Niklas Ekstedt:
Niklas Ekstedt är en av Sveriges mest uppskattade kockar och driver flera framgångsrika restauranger i Sverige och internationellt. Han är känd från hyllade matlagningsprogram och internationell tv och har tidigare släppt kokböcker som Ekstedt hemma och den omtyckta serien Happy Food som han skrivit tillsammans med journalisten Henrik Ennart på Bookmark förlag.

För intervjuförfrågningar och mer information, vänligen kontakta:
Ebba Lindqvist på Ebba Lindqvist PR
Mejl: brev@ebbalindqvist.se
Telefon: 070-480 33 00

Niklas Ekstedt
www.ekstedt.nu
Insta: @niklasekstedt
Twitter: @NiklasEkstedt

Läs mer Niklas Ekstedt Ekstedt grillar / Knep och hemligheter