En fransk curry: 100 steg från Bombay till Paris

Richard C. Morais

Antal sidor: 350
Översättning: Ylva Stålmarck
Omslag: Emma Graves
ISBN: 978-91-87441-29-5
ISBN ebok: 978-91-7547-089-4
ISBN Pocket: 978-91-87441-29-5
Utgivningsdatum: 20140805
Originaltitel: The Hundred-Foot Journey

En tragedi, en resa och sagolikt god mat ...

Kärleken till god mat får den stora familjen Haji att trotsa fattigdomen och starta restaurang i Bombays finare kvarter. Men alla ser inte välvilligt på deras klassresa och snart tvingar en tragedi dem att fly landet.

När de senare, i en fransk alpby, öppnar sin enkla indiska servering mittemot en prisad lyxrestaurang står katastrofen åter för dörren. Den unge Hassan Haji är en virtous i köket, men stjärnkocken Madame Mallory skyr inga medel för att driva bort familjen – något som dock visar sig bli Hassans biljett till Paris och hans chans att öppna en egen gourmetrestaurang.

En fransk curry – 100 steg från Bombay till Paris är en tidlös berättelse om ödets oundviklighet, kärleken till god mat och hur nära det kan vara mellan fiende och vän.

Med ett mustigt, vackert språk skildrar Richard C. Morais skillnaderna mellan kulturer och livsvillkor genom olikheterna mellan det indiska och det franska köket. Som en av USAs mest erfarna utrikeskorrespondenter är han känd för sina levande beskrivningar.


 

En charmig roman, som att Slumdog Millionaire möter Råttatouille.
The New York Times

En så välskriven bok att den blir till en gastronomisk upplevelse.
Washington Post

Jag önskar bara att den var 300 sidor längre.
Anthony Bourdain, (Kitchen Confidential)

 


Kontaktperson: Ebba Barrett Bandh

Pressbilder