Svart advent

Antal sidor: 393
Omslag: Niklas Lindblad, Mystical Garden Design
ISBN: 978-91-75470-75-7
ISBN ebok: 978-91-75470-76-4
Utgivningsdatum: 20141014

DEN SVENSKA DECKARELITEN SAMLAD – med det första som publicerats av Stieg Larsson sedan Millenium-trilogin

En bok som hjälper människor som lever i hemlöshet och utsatthet. Svart advent säljs till förmån för:

 

Arton berättelser. Arton kusliga möten, ofta med oväntade utgångar. En djupdykning i nordisk noir som inte lämnar någon läsare oberörd. Svart advent har redan gjort internationell succé och hittills sålts till mer än femton länder.

Det är bara i Svart advent du kan läsa om julafton då Kurt Wallander och Van Veeteren blir insnöade vid vägs ände och får spela kort med Henning Mankell och Håkan Nesser.

Stieg Larsson skriver om framtiden i en aldrig tidigare utgiven novell och Sjöwall/Wahlöö minns ett möte med en skamlös man på en båt. I Åsa Larssons snötyngda morddrama är det inte den norrländska kylan som ger kalla kårar…

Varje berättelse gömmer en ny värld, fylld med dramatiska öden. När svenska deckareliten tar till pennan är det inget som är riktigt så enkelt som det verkar. Aldrig förr har så många av Sveriges främsta deckarförfattare gått att läsa i en och samma bok.


 

En perfekt antologi, både för tidigare fans och för dem som aldrig läst noir förut.
Publishers Weekly

En underbar samling vacker och mörk noir – där Stieg Larsson sitter som ett körsbär på toppen.
Camilla Läckberg

Fängslande. . . . Skruvade, mörka berättelser som bekräftar  svenskarnas dominans inom kriminallitteraturen.
The Sun

Underhållande!
The Times

En fin antologi. . . Holmberg ger en utmärkt överblick av svensk kriminallitteratur.
Mystery Scene


 

Svart advent är den mest kompletta antologin över det svenska deckarundret. Novellerna är handplockade av John-Henri Holmberg som även skrivit en bakgrund till svenska deckarförfattares internationella genomslagskraft. John-Henri Holmberg är ledamot i Svenska Deckarakademin och har fått Edgarpriset för sin medverkan i The Tattooed Girl – boken om Stieg Larsson.

För varje sålt exemplar av Svart advent går fem kronor till människor som lever i utsatthet och hemlöshet. På uppdrag av Sveriges Stadsmissioner skänker Bookmark Förlag även böcker i julklapp till behövande.

 


Kontaktperson: Anna Cecilia Weschke
internal_server_error <![CDATA[WordPress &rsaquo; Fel]]> 500