Khe Nuoc Trong, Vietnam (Foto: Natalie Singleton)

Bookmark förnyar klimatsamarbete inför 2022

Under 2022 utvecklar Bookmark Förlag arbetet med att kompensera för sina utsläpp av växthusgaser, genom ett nytt samarbete med World Land Trust, en ledande organisation inom skyddandet av regnskog.

Bookmark Förlag har inlett ett samarbete med World Land Trust för kompensation av förlagets koldioxidavtryck. Genom projektet är Bookmark med och skyddar hotad regnskog i Vietnam, Ecuador och Mexiko för att säkerställa att den kol som träden lagrar stannar kvar och inte släpps ut i atmosfären, samtidigt som man hjälper till att rädda flera utrotningshotade djurarter.

– Klimatfrågan och miljö i allmänhet är något som berör alla, från konsument till producent, säger Claes Ericson, förlagschef på Bookmark Förlag. Vi är alla en del av problemet, därför måste vi alla också försöka vara en del av lösningen. Vi har en dialog med tryckerier och andra partners om pågående förbättringsarbeten.

För fjärde året klimatkompenseras all verksamhet på förlaget. Dessutom kommer, liksom tidigare år, titlar att FSC-märkas i samtliga fall där det är möjligt. Märkningen har som uttalat mål att uppmuntra till ett miljöanpassat, samhällsnyttigt och ekonomiskt livskraftigt bruk av världens skogar, även om den inte ger ett tillräckligt regelverk för avverkning eller ett fullgott skydd för landets skogar.

– Att få med ett förlag som Bookmark är givetvis mycket glädjande för oss, säger Magnus Thorkildsen i Carbon Balanced Paper, ett projekt för den grafiska branschen i Norden, som hjälper företag att kompensera för sina utsläpp genom World Land Trust. Vi tror och hoppas att ännu fler i hela branschen gör som Bookmark och sätter miljön och klimatet på agendan.

Ta kontakt med Moa Olofsson, Bookmark Förlag, för mer information

moa.olofsson@bookmarkforlag.se | +46 73 832 06 72

Ta kontakt med Magnus Thorkildsen, Grafkom, för mer information

cbp@grafkom.io | +47 97 58 70 85 | www.grafkom.io/cbp