Bookmark på Bokmässan 2021

Idag startar årets bokmässa i Göteborg, den 37:e mässan i ordningen. Bookmark förlag har trots årets sociala begränsningar ett stort deltagande, med både svenska och internationella författare. Det kommer att handla om allt från spänningslitteratur och husdrömmar till HBTQI och ungas läsande.

Sofie Sarenbrant är på plats och pratar med bland andra Håkan Nesser om hur deckarlitteraturen speglar samhället. Pascal Engman diskuterar läsning och kultur. Engman kommer även att samtala med multiaktuella Denise Rudberg under årets Crimetime-event. Bookmarks senaste barnbokstillskott Daniel Paris kommer att prata om mångfald och representation i barnböcker. Och Margaux Dietz återvänder till mässan för att samtala med Magnus Uggla. Från Bookmark kommer även Frida Boisen, Kristoffer Triumf och Elsa Billgren att delta på Bokmässan.

”Jag ser verkligen fram emot att resa till Göteborg”, säger förlagschef Claes Ericson. ”Det märktes tydligt hur man saknade Bokmässan förra året, och även om det blir långt från ett vanligt mässdeltagande i år är det särskilt roligt att vi har fler Bookmarkförfattare som deltar i seminarier än någonsin tidigare.”

Årets internationella författare som gästar mässan digitalt består av Pulitzer prize-vinnaren Anthony Doerr, höstaktuell med romanen En bättre värld som har världspremiär den 28 september, samt deckarkungen Harlan Coben som är aktuell med Pojken från skogen.

Efter förra årets digitala bokmässa bjuder 2021 på en hybridmässa där man kan delta både digitalt och fysiskt i Göteborg. Varmt välkomna att tillbringa dagarna med Bookmark förlags författare. Vi ses där!

Vid frågor om mässan, kontakta:

Fanny Wetterdal
Tel: 0760564764
fanny.wetterdal@bookmarkforlag.se

Läs mer Bokmässan 2021