Christina Eriksons Svartåsviten kommer ut på Bookmark

Bookmark Förlag har köpt svenska rättigheterna till första delen i Christina Eriksons romansvit om Svartå herrgård. Utgivningen av första boken är planerad till hösten 2023, men samarbetet mellan förlag och författare har redan påbörjats.

”Vi förälskade oss i upplägget vid första pitchen”, säger Ebba Barrett Bandh, litterär chef på Bookmark Förlag. ”Utöver att serien innehåller allt som gör riktigt bra romaner omöjliga att lägga ifrån sig utgör Christinas personliga koppling till berättelsen en nästan kusligt spännande dimension.”

Svartåsviten kommer sammantaget att omfatta 21 böcker och spänna mellan sent 1700-tal och nutid. Sviten är uppdelad i sju delar som vardera kretsar runt de kvinnor som kämpat för sina liv för att behålla kontrollen över Svartå herrgård. Det är romantik med historieanknytning kryddat med spänning.

”Bookmark har under en längre tid bevisat hur kraftfullt och engagerat de arbetar för sina författare. Vi har länge talat om att få samarbeta på ett större projekt och nu får vi det”, säger Maria Enberg som representerar Christina Erikson som tidigare är känd som deckarförfattare.

Enberg Agency kan redan konstatera att serien möts av stort internationellt intresse. På den svenska marknaden ser Bookmark en ökande efterfrågan på relationsromaner om kvinnors påverkan på vår historia och har höga förväntningar på serien som förlaget fått möjlighet att vara med och utveckla sedan första utkast.

”Som etablerad krimförfattare har det varit ett risktagande att byta genre”, säger Christina Erikson. ”Men det här har nästan inte varit ett val för mig. Det här är något jag måste göra. Sedan jag flyttade hit har jag förstått att det är min roll här, att berätta dessa kvinnors historia.”

Kontakt med Christina Erikson går genom Jesper Brandt på King Street PR, mail jesper.brandt@kingstreetpr.se, eller telefon: +46 (0)70 092 72 03