Prisbelönad bok bakom Alicia Vikander-film

Bookmark Förlag släpper en nyutgåva av Susanna Jones hyllade roman Earthquake bird. Boken som har fått fyra litterära utmärkelser har nu filmatiserats av Ridley Scott och har Sverigepremiär den 15 november. Alicia Vikander spelar huvudrollen.

I Earthquake bird har Lucy Fly flyttat till Tokyo för att undkomma det förflutna, men upptäcker att hon inte kan fly från sig själv. När hennes väninna mördas blir det en suggestiv katt- och råttalek där läsaren, liksom Lucy, hålls på sträckbänken ifråga om hennes skuld – eller oskuld.

Earthquake bird utmärktes med en John Creasy Award, en Betty Trask Award, ett Mail on Sunday Prize och en CWA New Blood Dagger när den ursprungligen släpptes. Nyligen har Malin Persson Giolito sagt att ”denna poetiska och ångestladdade thriller är ett av höstens måsten” i Vi läser.

”Det är en subtilt känsloladdad psykologisk thriller”, säger förlagschef Claes Ericson. ”En gåta med en mycket opålitlig berättare.”

Susanna Jones är en brittisk författare som numera har fem romaner bakom sig. Efter dramastudier vid Londons universitet bodde och arbetade hon i Japan i flera år. Earthquake bird var hennes debut och boken är översatt till fler än 20 språk.

Översättningen till svenska är gjord av Ylva Spångberg.

Läs mer Susanna Jones Earthquake bird