Charlotte Rogan

Charlotte Rogan levde i hemlighet med författardrömmar större delen av sitt liv. Bakom en välputsad fasad, som yrkesarbetande mamma till trillingar, försakade hon socialt umgänge och anlitade barnvakter – bara för att kunna smita iväg och skriva.

När hon 57 år gammal debuterade hade hon en handfull färdiga manuskript i byrålådan. Men det enträgna arbete hon lagt ned hade inte varit förgäves. Debutromanen Livbåten mottogs av en samstämmigt lyrisk kritikerkår, nominerades till ett flertal stora priser och översattes snabbt till mer än 25 språk.

Två år efter att Charlotte Rogan släppt sin första internationella bästsäljare kommer nu uppföljaren. Vid en ålder då många väljer att gå i pension har Charlotte Rogans livslånga passion för litteratur resulterat i att hon istället befinner sig mitt i en framgångsrik författarkarriär.

Charlotte Rogan har en examen i arkitektur från Princeton University. Hennes trillingar läser nu på college och hon bor tillsammans med sin man i Westport, Connecticut.