Frida Boisen aktuell med roman om våld, missbruk och övergrepp

Nu släpps Du är inte längre min dotter, medieprofilen Frida Boisens brinnande angelägna skildring av vuxenvärldens grymma svek mot ett barn och drivkraften att våga bryta mönster.

Allt tar sin början när Frida konfronteras av sin dotter. Har hon verkligen förlåtit sin pappa för det han gjorde? I jakten på sanningen hittar hon elva dammiga dagböcker, där hon ställs öga mot öga med sitt eget vittnesmål som barn.

”Vart fjärde barn misshandlas av en vuxen, var sjunde flicka blir utsatt för sexuella övergrepp av en vuxen. Jag var hon”, säger Frida Boisen. ”Du är inte längre min dotter är mitt livs viktigaste berättelse om det allra skamligaste som göms undan, om att som barn bli sviken och förnekad. Men det är också en historia om oändlig kärlek och vikten av att aldrig ge upp.”

Frida Boisen berättar om en uppväxt kantad av våld, missbruk och övergrepp, och skildrar sin resa för att kunna bli hel och våga bryta mönster. Den självbiografiska romanen är en fristående uppföljare till Frida Boisens hyllade debut Berätta aldrig det här.

”Detta är en bok som är lika mörk som hoppingivande, och på det viset en stor läsupplevelse”, säger förlagschef Claes Ericson. ”Jag tror dessutom att Du är inte längre min dotter, liksom Frida Boisens debutbok förra året, kan göra skillnad på riktigt.”

Frida Boisen är verksam som journalist, talare och författare. Hon är programledare för Trolljägarna, som vann Kristallen för årets bästa fakta- och samhällsprogram 2020, och välkänd som krönikör från såväl Expressen som Aftonbladet. Genom åren har hon jobbat som chefredaktör och ansvarig utgivare för flertalet tidningar och tidskrifter. Hösten 2020 släpptes hennes romandebut Berätta aldrig det här, som blev en stor läsarsuccé och förärades Suicide Zeros hederspris för Bästa rapportering om självmord.

Presskontakt:
Lars Johansson, Talk to the Heart
E-post: lars@fridaboisen.se
Tel: 073 820 99 44

Läs mer Frida Boisen Du är inte längre min dotter