Frida Boisen följer upp debutsuccén med ny roman

Frida Boisens romandebut Berätta aldrig det här hyllades unisont av både kritiker och läsare. Nu kommer den gripande uppföljaren Du är inte längre min dotter – hennes naknaste bok hittills.

Berätta aldrig det här är bara ena sidan av min historia. Det finns fler mörka hemligheter från uppväxten, som jag brottas med än idag. Och det var när jag i höstas hittade elva dammiga dagböcker och flera gamla brev, som jag kände att den här berättelsen också måste ut i ljuset”, säger Frida Boisen.

”I Du är inte längre min dotter berättar jag om trauman som satt djupa spår, det är en resa från tryggheten i förorten till lyxlivets smutsiga misär. Det är en berättelse om det allra skamligaste som göms undan. Att som barn bli sviken och förnekad, men också en historia om oändlig kärlek och en vilja att aldrig ge upp.”

Du är inte längre min dotter är en brinnande angelägen berättelse om de okända åren. Om vuxenvärldens grymma svek mot ett barn. Men Frida Boisen skildrar också sin resa för att kunna bli hel och vikten av att våga bryta mönster. Den självbiografiska romanen är en fristående uppföljare till Berätta aldrig det här och släpps den 4 oktober 2021.

”Jag är överväldigad av gensvaret efter Frida Boisens debutroman”, säger Claes Ericson, förlagschef på Bookmark Förlag. ”Jag tror inte jag har varit med om något liknande, där så många har vittnat om hur boken har räddat liv. Att Du är inte längre min dotter känns ännu mer drabbande har jag fortfarande svårt att smälta.”

Frida Boisen är en av Sveriges starkaste medieprofiler och verksam som journalist, talare och författare. Hon är programledare för Trolljägarna, som vann Kristallen för årets bästa fakta- och samhällsprogram 2020, och välkänd som krönikör från såväl Expressen som Aftonbladet. Genom åren har hon jobbat som chefredaktör och ansvarig utgivare för flertalet tidningar och tidskrifter. 2019 utsågs hon till Årets digitala influencer och Årets kvinnliga företagare. Hösten 2020 släpptes hennes romandebut Berätta aldrig det här, som blev en stor läsarsuccé.

Presskontakt:
Lars Johansson, Talk to the heart
lars@fridaboisen.se
073 820 99 44

Förlagskontakt:
Stephanie Demmler, Bookmark Förlag
stephanie.demmler@bookmarkforlag.se
073 951 09 05

Läs mer Frida Boisen Berätta aldrig det här