Gourmetthriller bjuder på spänning, sex och maktspel

Nu släpps thrillern SYD, den uppföljande boken i serien om kocken Alex av Katarina Ekstedt och Anna Winberg Sääf. Succédebuten NORD, som planeras att bli dramaserie med produktionsbolaget Filmlance, blev både en läsar- och kritikerfavorit.

Efter en mardrömslik upplevelse som kockassistent på den världsberömda stjärnkrogen Nord i de jämtländska fjällen har Alex och Sofi äntligen lyckats starta ett nytt liv. Med restaurangägaren Alice Duwals hot bakom sig fokuserar de nu på att starta upp en bistro på Öland. Trots öns fantastiska läge visar det sig snart att det är hårt arbete att driva egen restaurang. Inte minst då det uppdagas hemligheter som riskerar att ödelägga allt. Samtidigt kan inte Alex släppa oron över att Alice ska återvända. Inbillar han sig eller är hon ute efter hämnd?

”Läsarna har varit så fantastiska med sin positiva feedback för NORD och vi märker att det har funnits en lucka i genren när det gäller just denna unika köksmiljö”, säger Ekstedt. ”Att flytta handlingen från Åre till Öland, som är min hemtrakt, och ta sig an en helt annan typ av restaurangmiljö har varit väldigt spännande”, fortsätter Winberg Sääf. ”Det är helt andra utmaningar när man driver bistro jämfört med fine dining, vilket har gett boken en speciell dynamik.”

I SYD har Ekstedt och Winberg Sääf inspirerats av verklighetens bistrokök och alla dess utmaningar. Det är en unik psykologisk thriller som blandar den gömda restaurangbranschen med nervkittlande spänning om utnyttjande, utsatthet och den övre klassens maktmissbruk.

”Ekstedt och Winberg Sääf har lyckats skapa ett fantastiskt karaktärsgalleri som lever kvar i tankarna efter sista sidan”, säger förläggare Louise Eriksson. ”Tillsammans med de unika miljöerna, både i det öländska landskapet och det pulshöjande restaurangköket, skapas en oförglömlig läsupplevelse.”

Katarina Ekstedt är författare och förlagschef. Hon är gift med stjärnkocken Niklas Ekstedt och har tidigare skrivit åtskilliga omtyckta böcker för barn och ungdom.

Anna Winberg Sääf är författare och föreläsare. Hon har tidigare skrivit ett flertal populära romaner och år 2021 utsågs hon till regionförfattare i Kalmar län.

Presskontakt:
Vilhelm Hanzén
Gul PR
E-post: vilhelm@gulpr.se
Tel: + 46 (0) 73 690 74 09

Förlagskontakt:
Louise Eriksson
Bookmark Förlag
E-post: louise.eriksson@bookmarkforlag.se
Tel: + 46 (0) 72 911 83 37

Läs mer SYD Katarina Ekstedt och Anna Winberg Sääf