Helt unik andra världskrigsroman

Idag kommer äntligen Führerns barnmorska på svenska. Barnmorskan Mandy Robothams debutroman har tagit läsare med storm och fått skyhöga betyg på internationella läsarforum. Det är en skrämmande trovärdig roman, som genomsyras av författarens människokärlek och passion för det under som sker när ett barn kommer till världen.

Führerns barnmorska utspelar sig under ett av Europas mest fasansfulla år: 1944. Den unga barnmorskan Anke sitter i koncentrationsläger för att ha begått motståndshandlingar när hon hämtas för att bistå Eva Braun vid födseln av Führerns arvinge. Om hon vägrar kommer hennes familj att dö.

Hitlers vansinniga och fasansfullt skrupellösa vision om den ariska rasen ledde till att mer än 15 miljoner människor sattes i koncentrationsläger och att hundratusentals barn mördades. I Führerns barnmorska spekulerar författaren i vad som kunnat hända om det rykte som säger att Eva Braun var gravid faktiskt var sant. Det är även känt att det fanns en barnmorska under Förintelsen som likt Anke hjälpte mödrarna i lägren.

Führerns barnmorska är en gripande berättelse som väcker många aktuella frågeställningar”, säger förlagschef Claes Ericson. ”Boken bygger på gedigen research och vi har tagit fram en läsguide eftersom det är en bok som passar utmärkt för bokcirklar.”

Författaren Mandy Robotham drivs av en stark passion för barnmorskeyrket som hon arbetat inom i tjugo år. För sin debutroman har hon blivit USA Today-bästsäljare och boken har högre läsaromdömen än Tatueraren i Auschwitz på Goodreads.

För översättning står Cecilia Berglund Barklem.

Läs mer Mandy Robotham Führerns barnmorska