Henrik Fexeus aktuell med första delen i Mementoserien

Efter att ha etablerat sig som en av Sveriges mest lysande stjärnor i spänningsgenren genom framgångarna med trilogin om Vincent och Mina tillsammans med Camilla Läckberg är nu Henrik Fexeus aktuell med sin första egna spänningsserie. Offerdjuret, den första delen i serien, släpps den 3 juni och har redan sålts till 16 länder.

Henrik Fexeus har flera bästsäljande böcker om mänskligt beteende, en internationellt framgångsrik spänningstriologi och en prisbelönt karriär som mentalist på sin meritlista. När han nu påbörjar Mementoserien har den redan innan den svenska releasen väckt stor internationell uppmärksamhet.

”Det är svårt att ta in hur överväldigande positiv responsen från både svenska förhandsläsare och utländska förlag har varit”, säger Henrik Fexeus. ”Offerdjuret har tagit två år att skriva och nu hoppas jag att David och Florence ska fortsätta hitta fram till läsare världen över.”

Offerdjuret är en unikt intensiv spänningsroman som undersöker hur de mörkaste delarna av det mänskliga psyket, minnen och trauma kan samspela på förödande vis. I en kamp mot klockan nystas ett mysterium upp i två tidsplan, där vägen till sanningen är mer hotfull än vad man kan tro.

Henrik Fexeus är en internationellt erkänd och bästsäljande författare samt prisbelönt mentalist. Hans böcker har sålts i 2,5 miljoner exemplar, översatts till över 35 språk och syns frekvent på topplistor världen över. Med sina tio böcker om mänskligt beteende, påverkan och relationer är han en av världens ledande experter på kroppsspråk och kommunikation. 2021 debuterade han som spänningsförfattare då han tillsammans med Camilla Läckberg släppte Box, första delen i serien om Vincent och Mina, som sålts till 60 länder och utvecklas som tv-serie.

Offerdjuret släpps den 3 juni på Bookmark Förlag. Ljudboken läses in av Eva Röse.

Presskontakt:
Lars Johansson
Talk to the Heart PR
E-post: lars@talktotheheart.se
Tel: + 46 (0) 73 820 99 44

Förlagskontakt:
Louise Eriksson
Bookmark Förlag
E-post: louise.eriksson@bookmarkforlag.se
Tel: + 46 (0) 72 911 83 37

Läs mer Offerdjuret Henrik Fexeus