Foto: Daniel Stigefelt

Henrik Fexeus påbörjar ny psykologisk spänningsserie

Henrik Fexeus har efter framgångarna med trilogin om Vincent och Mina tillsammans med Camilla Läckberg etablerat sig som ett av Sveriges mest lysande stjärnskott i spänningsgenren. Nu är han aktuell med sin första egna spänningsserie, där första boken Offerdjuret släpps i början av juni.

Efter flera bästsäljande böcker om mänskligt beteende, en internationellt framgångsrik spänningstrilogi och en prisbelönt karriär som mentalist påbörjar nu Henrik Fexeus en ny bokserie.

”Jag är otroligt stolt över den här boken”, säger Henrik Fexeus. ”Den är väldigt mycket jag, men jag hoppas att den också kommer att överraska. Offerdjuret har tagit två år att skriva och nu kan jag knappt vänta tills läsarna får dyka in i Florence och Davids värld.”

Första boken i serien heter Offerdjuret och följer karaktärerna David Lund och Florence Tapper då de dras in i en livsavgörande kamp mot klockan. Det är en högoktanig psykologisk spänningsroman med starkt persongalleri och oväntade vändningar. Här nystas ett mysterium upp i två tidsplan, där sanningen är både större och mer förödande än vad man kan tro.

”Vi är väldigt glada över att arbeta med Henrik Fexeus och hans nya serie”, säger Louise Eriksson, förläggare på Bookmark Förlag. ”Det är pulshöjande, gripande och oväntat på ett vis som endast en författare och mentalist i världsklass kan åstadkomma.”

Henrik Fexeus är en internationellt erkänd och bästsäljande författare samt prisbelönt mentalist. Hans böcker har översatts till 30 språk och syns frekvent på topplistor världen över. Med sina tio böcker om mänskligt beteende, påverkan och relationer är han en av världens ledande experter på kroppsspråk och kommunikation. 2021 debuterade han som spänningsförfattare då han tillsammans med Camilla Läckberg släppte Box, första delen i serien om Vincent och Mina, som redan sålts till 60 länder och just nu utvecklas som tv-serie.

Offerdjuret släpps i juni på Bookmark Förlag.

Presskontakt:
Lars Johansson
Talk to the Heart PR
E-post: lars@talktotheheart.se
Tel: + 46 (0) 73 820 99 44

Förlagskontakt:
Louise Eriksson
Bookmark Förlag
E-post: louise.eriksson@bookmarkforlag.se
Tel: + 46 (0) 72 911 83 37

Läs mer Henrik Fexeus Offerdjuret