Katarina Wennstam tar sig an livsprojekt i ny historisk kriminalserie

Efter tolv samtida kriminalromaner och tre reportageböcker skriver den prisbelönta författaren, kriminalreportern och debattören Katarina Wennstam ett treboksavtal med Bookmark förlag. Den nya bokserien blir en storsatsning under arbetstiteln Sekelskiftesmorden och böckerna utspelar sig på Södermalm i Stockholm under slutet av 1890-talet.

”Detta är mitt livs största projekt”, säger Katarina Wennstam. ”Äntligen får jag förverkliga en idé som jag har haft i många år. Det kommer fortfarande att handla om mina hjärtefrågor som kvinnors rättigheter och mäns våld mot kvinnor. Men tiden kring förra sekelskiftet ger unika möjligheter att skildra kvinnans villkor och samtidigt skapa en annan typ av deckare på grund av det rudimentära svenska kriminalväsendet vid den tiden. Jag kan lova att det kommer att bli minst lika spännande som mina tidigare böcker.”

I Sekelskiftesmorden kommer läsaren att få följa fyra kvinnor vid en tid när endast män fick arbeta inom polisväsendet, men där samhället också är under stor omvandling. De fyra kvinnorna befinner sig i helt olika livssituationer, men kommer snart att få anledning att samarbeta för att lösa brott.

”Jag är oerhört förväntansfull”, säger Claes Ericson, förlagschef på Bookmark. ”Katarina Wennstam har varit en väldigt viktig röst i Sverige i över tjugo år, sedan hon debuterade med Flickan och skulden. Tematiken är fortfarande densamma, men med Sekelskiftesmorden tror jag att hon kommer att kunna nå ännu fler läsare.”

Katarina Wennstams böcker har under tjugo år utgivits av Albert Bonniers förlag men i och med den nya storsatsningen där Wennstam tar en ny riktning i författarskapet byter hon till Bookmark förlag.

Hösten 2022 är Katarina Wennstam aktuell med Dödsbädden, den tolfte delen i Justitia-serien samt med ljuddramat ”Anna Lindh 2003” i Sveriges Radios dramaserie Före-Efter.

För mer information, vänligen kontakta:
Ebba Barrett Bandh, Bookmark förlag
ebba.bandh@bookmarkforlag.se