Lina Bengtsdotter kombinerar Djursholm med Sápmi i ny deckarserie

I vår släpper Lina Bengtsdotter den första boken i en ny deckarserie. I Korpen konfronteras kriminalinspektör Sakka Pienni med ett mordfall i en av Sveriges rikaste förorter samtidigt som hon kämpar med sin psykiska hälsa och hemsökande minnen.

En vårnatt hittas en nybliven ung mamma mördad i sitt hem på Strandvägen i Djursholm. Kriminalinspektör Sakka Pienni och resten av teamet på Regionala utredningsgruppen i Stockholm får fallet på sitt bord och snart drar en utredning med återvändsgränder, irrvägar och opålitliga alibin igång. Parallellt med fallet, som snart växer och kräver fler offer, kämpar Sakka Pienni med sin bipolära sjukdom, sitt barndomstrauma och sina relationer. Snart är hennes största rädsla inte bara att förlora mördaren ur sikte, utan något som är ännu värre: att förlora sig själv.

”I min nya serie möter Sápmi storstaden samtidigt som jag letar mig in i det mänskliga psykets mörkaste vrår”, säger Lina Bengtsdotter. ”Jag hoppas att läsarna ska älska att få följa med på Sakka Piennis resa, både den yttre – och den inre.”

Det var när Lina Bengtsdotter började utforska det samiska arvet på sin fars sida som hon fick inspiration till en ny huvudkaraktär och serie. Korpen, den första boken i serien, släpps i mitten av maj 2024.

”Vi är ytterst glada över att få arbeta med Lina Bengtsdotter och hennes deckarserie”, säger förläggare Stephanie Demmler på Bookmark Förlag. ”Bengtsdotters fascination för psykologi, brott och det skrivna ordet vibrerar i varje mening.”

Lina Bengtsdotter debuterade 2017 med Annabelle, som tilldelades Crimetime Specsavers Award för bästa deckardebut. Rättigheterna till boken såldes till över tjugo länder. Uppföljarna i Charlie Lager-serien – Francesca och Beatrice – fick också ett mycket fint mottagande. Samtliga böcker utspelar sig i Gullspång, där Lina Bengtsdotter växte upp. 2022 släpptes den fristående spänningsromanen Lågorna. Vid sidan av författarskapet arbetar Lina Bengtsdotter även som lärare i svenska och psykologi.

Vid intervjuförfrågningar, kontakta gärna:
Magdalena Höglund, Highland PR, tel: 073-333 88 40 eller  magdalena@highlandpr.se