Ny bok av Dennis Lehane i stil med ”Shutter Island” och ”Mystic River”

Nu släpps den New York Times-bästsäljande författaren Dennis Lehanes senaste thriller på svenska. Hatets hjärta utspelar sig under raskravallerna som skakade Boston under 70-talet och berättar om en desperat mammas ursinniga hämnd. Det är en blivande klassiker av manusförfattaren bakom The Wire och Boardwalk Empire.

”Att skriva min nya bok var som en sorts exorcism”, säger den Bostonfödda författaren Dennis Lehane. ”Jag rensade äntligen ut saker som har förföljt mig sedan jag var, typ nio. Det handlar om rasism, tvångsförflyttning och sommaren -74. Jag satt på första parkett när det hände.”

I Hatets hjärta eldar värmeböljan på rashatet som kokar i slumförorten Southie där den ensamstående mamman Mary Pat levt hela sitt liv. I desperat jakt på sin försvunna tonårsdotter skyr hon inte ens den irländska maffian i jakten på sanningen.

”Lehane levandegör gängkrig och raskravaller på ett sätt som känns väldigt aktuellt idag”, säger Claes Ericson, förlagschef på Bookmark. ”Genom sitt unika persongalleri och otaliga oväntade vändningar blir det ohyggligt spännande.”

Hatets hjärta har toppat listorna i USA och utsetts till en av årets bästa böcker av bland andra Wall Street Journal, Washington Post, NPR och Chicago Tribune. Boken har även shortlistats för det prestigefyllda Grand prix de littérature américaine 2023 och planeras att bli tv-serie inom kort.

För översättning till svenska står Sanna Gillberg.

Läs mer Dennis Lehane Hatets hjärta