Prisad true crime-berättelse om århundradets brott

Nu släpps Erik Larsons Djävulen i den vita staden återigen på svenska. Boken som förärats över 10 litterära utmärkelser har redan sålt i över fem miljoner exemplar och kommer snart som serie med Leonardo DiCaprio och Martin Scorsese.

Djävulen i den vita staden är en detaljerad och uppslukande redogörelse för tillblivelsen av en lika häpnadsväckande som otursförföljd världsutställning, och jakten på en skoningslös bedragare och mördare. Hur H. H. Holmes lyckades tortera, mörda och dölja sina offer är trots alla bevis lika obegripligt som fascinerande.

Erik Larson är översatt till fler än 17 språk och har mottagit inte mindre än 25 litterära utnämningar för sina böcker. Han arbetade tidigare som journalist och säger sig göra all research själv, med motiveringen: ”Varför skulle jag låta någon annan göra allt det roliga?” 

Djävulen i den vita staden kallas ”en briljant bok” av Boston Globe och ”oerhört fascinerande” av Chicago Tribune. Boken har fått mer än 100 000 femstjärniga läsarbetyg på internationella bokforum. 

För översättning till svenska står Thomas Preis. Boken innehåller bildmaterial och för bokcirklar har vi tagit fram en läsguide med intressanta fakta och frågor som diskussionsunderlag. 

Läs mer Erik Larson Djävulen i den vita staden