Journalisten Klas Ekman romandebuterar med intensiv relationsthriller

Journalisten, biografiförfattaren och förläggaren Klas Ekman romandebuterar nu på Bookmark förlag. Idag släpps hans rafflande relationsthriller De kapabla, en skruvad och rå bok som skakar om i det sömniga höstmörkret.

Klas Ekman har en bakgrund som förläggare och journalist och har skrivit för bland annat Svenska Dagbladet, Icon och Café. Han är sedan tidigare känd som författaren bakom ett antal biografier som rönt stor uppmärksamhet (exempelvis Livet med Ken Ring och Sjung tills du stupar med Tommy Körberg). Den skönlitterära debuten De kapabla är en intensiv relationsthriller om vad som händer med människan när det mest otänkbara inträffar – och om de desperata valen vi gör när vi har som mest att förlora.

”För mig känns det här som den första riktiga boken – eftersom den är helt min egen – och jag är fortfarande smått chockad över att den blev antagen, för jag höll inte direkt tillbaka mig själv under skrivandet. Det känns rent magiskt”, säger Klas Ekman.

”Klas Ekmans romandebut är en genomarbetad och litterärt grundad thriller där alla bitar faller på plats”, säger Ebba Barrett Bandh, förläggare på Bookmark förlag. ”Ploten är oemotståndlig i sin renhet, lika unik som självklar. Språket är ledigt och enkelt, samtidigt som det helt och hållet är Ekmans egna. Vi på Bookmark förlag är mycket stolta över att ge ut Klas Ekman och känner oss förväntansfulla inför detta författarskaps fortsättning.”

Redan före den svenska releasen har försäljningen av utländska rättigheter för De kapabla blivit succé och romanen är nu såld till ett tiotal länder.

Om boken:

En man och en kvinna i 35-årsåldern checkar in på ett hotell utanför Alingsås. Johan ser framför sig en äventyrlig natt medan Anna med vånda planerar att göra slut på otrohetsaffären. Under ett hetsigt gräl i bilen på hemvägen råkar de köra på en kvinna. Där och då fattar de ett ödesmättat beslut som får mardrömslika konsekvenser …

De kapabla är en samtidsthriller som kryper under skinnet på läsaren. Klas Ekman utmärker sig genom att skickligt finkalibrera det svartaste mörkret med värme, humor och massor av igenkänning. Resultatet är en Kafka:iskt skruvad läsupplevelse, en unik bladvändare i gränslandet mellan thriller och samtidsroman, som stannar kvar långt efter att boken tagit slut.

Läs mer Klas Ekman De kapabla