Succéserien om Luna är tillbaka – behandlar extremväder och klimatoro

Nu släpps den fjärde boken i den hyllade serien om Luna och superkraften. I Väderhemligheten drabbas Lilla Vargudden av mystiska väderfenomen som påverkar både invånare och miljö. Luna och hennes vänner inser snart att de är de enda som kan gå till botten med mysteriet.

Väderhemligheten är den fjärde delen i serien Luna och superkraften. De populära barnböckerna är skrivna av författartrion Sören Olsson, Martin Svensson och Leif Eriksson, och skildrar den nioåriga Lunas högst ovanliga vardag. I Väderhemligheten aktualiseras ämnen som ungas klimatångest och hur vi påverkas av vår omgivande miljö. Men för författarna är det viktigt att inte öka den oro som sprids i media och av politiker.

”Vi strävar efter att ge barn en stunds underhållning”, säger Sören Olsson. ”Vi vill inte bli ett språkrör för klimatpanik eller rädsla, utan vi hoppas kunna skänka framtidshopp och skratt med hjälp av Väderhemligheten. Det är viktigt att ge våra läsare en paus från den domedagskänsla som finns i samhället och som kryper allt längre ner i åldrarna.”

Sören Olsson är succéförfattaren bakom kultböckerna Sune och Bert. Han har även skrivit manus till filmatiseringarna av böckerna. Luna och superkraften är hans senaste satsning och hjärteprojekt.

Leif Eriksson & Martin Svensson har tillsammans skrivit flera bästsäljande och kritikerrosade självbiografier åt både svenska och utländska personligheter. Martin har dessutom tidigare skrivit den populära barnboksserien om Julius.

Böckerna är illustrerade av Andrea Femerstrand.

Om bokens handling:

Efter en lång vinter är det äntligen dags för vår och solsken i Lilla Vargudden. Ja, solen lyser nästan lite överdrivet mycket. Luna tycker mest att det är skönt att kunna fylla på sin superkraft nu när alla moln är borta och månen tittar fram igen. Men hon kan inte låta bli att påverkas av vädergurun Axels oro. Håller solen på att bli galen?

Samtidigt planeras öppningen av en semesteranläggning med solgaranti 365 dagar om året. Och när mystiska ljusstrålar plötsligt dyker upp på himlen om nätterna börjar Luna ana ugglor i mossen. Tillsammans med Ben bestämmer hon sig för att undersöka stadens underliga väder.

Böckerna riktar sig till barn i åldern sex till nio år. Den femte delen i serien släpps i oktober 2022.

Vid intervjuförfrågningar, vänligen kontakta:

Vilhelm Hanzén, Gul PR
vilhelm@gulpr.se
073 – 690 74 09

För recensionsexemplar, vänligen kontakta:

Moa Olofsson, Bookmark Förlag
moa.olofsson@bookmarkforlag.se

Läs mer Luna och superkraften: Väderhemligheten Sören Olsson, Leif Eriksson & Martin Svensson