Anton Bergs trilogi om De Aderton är nu komplett

För fem år sedan debuterade medieprofilen Anton Berg med konspirationsthrillern De Aderton, den första delen i trilogin om radiojournalisten Axel Skölds jakt på ett hemligt sällskap. I dag släpps den rafflande finalen Den sista akten.

Under ett möte med en tidigare hemlig källa får journalisten Axel Sköld reda på omskakande uppgifter. Mycket tyder på att Sverige har varit involverat i en känslig kärnvapenoperation med kodnamnet Mjolnir. Samtidigt sluter skuggorganisationen De Aderton nya affärsförbindelser som kan innebära stora risker för Sverige. Hinner Axel Sköld, med hjälp av sin kollega Stina Forss och historieprofessorn Vilhelm Skrak, blottlägga planerna innan det är för sent? Och tillhör Operation Mjolnir verkligen bara det förgångna?

”Jag är så stolt och glad över den här historien. Det är en fantastisk känsla att Den sista akten nu är släppt och att trilogin därmed är komplett”, säger Anton Berg.

Den sista akten är den avslutande delen i De Aderton-trilogin. Anton Berg väver samman politiska och historiska händelser i en underhållande konspirationsthriller där gränsen mellan fakta och fiktion suddas ut.

”Att debutera som författare är svårt i sig, att debutera med en trilogi är minst sagt en utmaning”, säger Claes Ericson, förlagschef på Bookmark förlag. ”Anton Berg har gjort det med bravur och Den sista akten är en lika värdig som rafflande avslutning på serien.”

Anton Berg är författare, radioproducent och dokumentärjournalist, känd och prisbelönad för sina reportage i bland annat P3 Dokumentär. Han är en av skaparna bakom podcasten Spår, som fick stor betydelse i samband med att Kaj Linna friades efter 13 år i fängelse. Våren 2021 släpptes HBO- dokumentärserien Knutby: I blind tro. Berg debuterade 2018 med konspirationsthrillern De Aderton, som följdes av Trohetseden (2021). Anton Berg har själv läst in ljudboken till Den sista akten.

Är du intresserad av att intervjua Anton Berg?
Vänligen kontakta Vilhelm Hanzén på Gul PR:
vilhelm@gulpr.se eller 073-690 74 09

Läs mer Den sista akten Anton Berg