Avspark för första matchen i nya fotbollsserien av Sören Olsson

Nu släpper vi den andra delen i spin-off serien Dunder och fotbollen. Framgångstrion bakom Luna och superkraften; Sören Olsson, Martin Svensson och Leif Eriksson, låter glädjen till sporten ta större plats i fotbollsserien för barn 6–9 år, med hög igenkänningsfaktor, gemenskap och talanger på spelplanen!

Det nya laget är den andra delen i den nya serien Dunder och fotbollen. En serie för 6–9 år som fångar både läslust och kärlek till fotboll i ett och samma format. Med Sören Olsson i spetsen, tillsammans med Martin Svensson och Leif Eriksson, balanserar författarna vardagliga problem som barn möter, med rafflande spänning på fotbollsplanen.

Den nya bokserien om Dunder utspelar sig i den fiktiva staden Lilla Vargudden, numera välbekant från författarnas populära serie Luna och superkraften. Här möter vi en av karaktärerna från den magiska Luna-världen, Madde Dunder, som framträder med sin obestridda fotbollstalang.

Om boken:

Efter att ha fått nobben av killaget är Madde Dunder och Tindra Blixt fast beslutna att starta sitt eget fotbollslag. Men för att starta ett lag behövs det spelare. Och en tränare. Och träningstider på fotbollsplanen. Sedan ska de bli bäst! Hur svårt kan det vara?

Jo, lite svårare än de trott. Men när Soraya plötsligt dyker upp och bestämmer sig för att träna det nya laget verkar det som att allt faktiskt kan lösa sig. Men Soraya bär på en hemlighet som kan förändra Dunders liv för alltid.

Det nya laget är den andra delen i serien om Madde Dunder, Lilla Varguddens stora fotbollstalang. Här möter vi karaktärer som står upp för sig själva och det de tror på, och serien kombinerar läsglädje med kärlek till sporten.

SÖREN OLSSON är succéförfattaren bakom kultböckerna Sune och Bert. Han har även skrivit manus till filmatiseringarna av böckerna. Luna och superkraften och Dunder och fotbollen är hans senaste satsningar och hjärteprojekt.

LEIF ERIKSSON & MARTIN SVENSSON har tillsammans skrivit flera bästsäljande och kritikerrosade självbiografier åt både svenska och utländska kulturpersonligheter. Martin har dessutom tidigare skrivit den populära barnboksserien om Julius.

Böckerna är illustrerade av Andrea Femerstrand, vars lysande bilder kompletterar författarnas magiska värld.

Läs mer Dunder och fotbollen: Det nya laget Sören Olsson, Leif Eriksson & Martin Svensson