De ofrälsta

Robert Harris

Format: Inbunden
Boktyp: Thriller
Antal sidor: 456
Översättning: Svante Skoglund
Omslag: Anders Timrén
ISBN: 978-91-89585-71-3
ISBN ebok: 978-91-89585-85-0
ISBN Ljudbok: 978-91-89585-86-7
Utgivningsdatum: 20230321
Originaltitel: Act of oblivion

Kritiker­rosad spänningsroman om en storslagen och epokgörande jakt över kontinenter

England 1660. Generallöjtnant Edward Whalley och hans svärson William Goffe har drivits på flykt, efterlysta för avrättningen av kung Karl I tio år tidigare.

I London har Richard Nayler, sekreterare vid det brittiska kronrådet, fått uppdraget att hitta alla de 59 män som skrev på kungens dödsdom. Några av de inblandade har redan hängts eller skjutits. Ett fåtal sitter fängslade på livstid. Driven av att hitta de resterande förrädarna ger sig Nayler ut på en oförsonlig jakt.

För att undvika kungamaktens hänsynslösa vedergällning dras Whalley och Goffe in i en klaustrofobisk katt-och-råtta-lek tvärs över kontinenter där de inte kan lita på någon.

De ofrälsta är en intelligent och fartfylld bladvändare från Robert Harris, den historiska romanens gigant. Boken är baserad på minutiös research och skildrar såväl människans lystnad efter makt och hämnd som en av historiens största människojakter.

 


 

En av nutidens främsta thrillerförfattare. De ofrälsta är det bästa Robert Harris skrivit sedan Faderland.
The Times

 

Det är en ljuv känsla att vara i händerna på en mästare och att se hur pusselbitarna faller på plats. De ofrälsta är en enastående roman om en splittrad nation och om osynliga sår som läker långsammare än de som syns [ ] En viktig bok för vår samtid.
The Guardian

 


Kontaktperson: Lova Eriksson

Pressbilder