En bättre värld

Anthony Doerr

Format: Inbunden
Antal sidor: ca. 450 s.
Översättning: Manni Kössler
ISBN: 978-91-89298-68-2
ISBN ebok: 978-91-89298-69-9
ISBN Ljudbok: 978-91-89298-70-5
Utgivningsdatum: 20210928
Originaltitel: Cloud Cuckoo Land

NYTT MÄSTERVERK EFTER LJUSET VI INTE SER

Konstantinopel 1453: Föräldralösa Anna kämpar för sin systers liv på insidan av stadsmurarna, medan Omeir tillsammans med tusentals andra tvångskommenderade män är på väg för att anfalla staden.

Idaho 2020: Den unge aktivisten Seymour står i begrepp att bomba ett bibliotek, ovetande om barnen och den gamle mannen som befinner sig på ovanvåningen.

Parallellt med berättelserna om Seymour, Anna och Omeirs kamp för att överleva och accepteras, befinner sig Konstance i en rymdkapsel på jakt efter en ny exoplanet eftersom jorden drabbats av en katastrofal miljöförstöring. Alla deras öden binds samman av en bok skriven innan vår tideräkning ens börjat.

En bättre värld handlar, som Ljuset vi inte ser, om den grymhet som mänskligheten måste genomleva och den godhet som göms i våra hjärtan. Det är en storslagen roman som spänner över hela vår historia och befäster vikten av att skriva ner den.

Anthony Doerr är författaren som älskas lika högt av läsarna som av kritikerna. Hans böcker har vunnit över ett dussin priser och belönats med de mest prestigefyllda utmärkelserna. I Sverige har han utkommit med Grace och Ljuset vi inte ser. Båda böckerna har legat på svenska bästsäljarlistor och sammantaget sålt flera hundra tusen exemplar bara i Sverige.


Kontaktperson: Anna Cecilia Weschke

Pressbilder