Världssläpp för uppföljaren till Pulitzervinnaren Ljuset vi inte ser

Samtidigt med nyheten att Ljuset vi inte ser blir Netflix-serie släpper succéförfattaren Anthony Doerr sin första roman på sju år. Nu börjar den efterlängtade En bättre värld säljas i bokhandlarna runt om i världen. Boken har redan innan release mottagits med enastående recensioner och nominerats till National Book Awards.

”Det är en helt unik roman som ger hopp och förtröstan till läsare i alla åldrar”, säger förlagschef Claes Ericson. ”Anthony Doerr har skapat ett mästerverk genom sin förmåga att knyta samman olika livstider och människoöden. Jag tvekar inte på att detta är en blivande klassiker.”

Anthony Doerr är författaren som älskas lika varmt av läsarna som av kritikerna. Utöver Pulitzerpriset har han mottagit ytterligare ett dussin prestigefulla utmärkelser. För Ljuset vi inte ser har han fått närmare en miljon femstjärniga omdömen bara på Goodreads, och boken, som är en av vår tid bästsäljande romaner, ska nu bli Netflix-serie i regi av Shawn Levy (Stranger Things) med manus av Steven Knight (Peaky Blinders).

En bättre värld handlar, som Ljuset vi inte ser, om den grymhet som mänskligheten måste genomleva och den godhet som göms i våra hjärtan. Det är en storslagen roman som spänner över hela vår historia och befäster vikten av att skriva ner den.

Genom gripande porträtt av livets olika skeenden, i olika personers liv under olika tidsåldrar, väver Anthony Doerr en berättelse där de olika livsödena knyts samman av en fiktiv bok skriven innan vår tideräkning ens börjat.

Anthony Doerr beskriver själv En bättre värld som ”en berättelse om berättelser, om hopp och om överlevnad mot alla odds – en historia som jag tror att vi alla behöver just nu.”

En bättre värld har redan innan den kommit ut nominerats till National Book Award och utsetts till ”den mest efterlängtade boken” av bland andra New York Times, Times, Los Angeles Times och Washington Post. ”Detta är ett bländande epos om kärlek, krig och glädjen som står att finna i böcker”, skriver The Guardian om boken medan The Times (UK) kallar den ”en imponerande prestation och ren läsglädje”.

För översättning står Manni Kössler.

För intervjuförfrågningar och recensionsex vänligen kontakta:

Lina Kåberg Stene, Kult PR lina.kaberg.stene@kultpr.se

Eller Lova Eriksson, Bookmark Förlag lova.eriksson@bookmarkforlag.se

Läs mer Anthony Doerr En bättre värld Ljuset vi inte ser