Jag: En roman om Karin Larsson

Ulrika Ewerman

Format: Inbunden
Boktyp: Historisk skönlitteratur
Antal sidor: Ca. 270 s
Omslag: Michael Ceken
ISBN: 978-91-89820-53-1
ISBN ebok: 978-91-89820-97-5
ISBN Ljudbok: 978-91-89820-98-2
Utgivningsdatum: 20240917

När Karin kliver av tåget i Grez-sur-Loing utanför Paris vet hon inte att hennes liv är på väg att förändras för alltid. Efter flera års studier på Konstakademin är hon en stigande konstnärsstjärna och ska äntligen få möjlighet att inspireras av naturen och måla plein air. Hon ser framför sig en sommar med oljefläckiga fingrar, tidiga morgnar och stilla samtal med konstnärskollegor. Ett säkert äventyr med tydligt slutdatum.

På plats i konstnärskolonin finns en brokig skara människor, men ingen sätter lika stora spår hos Karin som Carl. Redan när hon hör en viskning om den etablerade målaren och illustratören tänds en gnista som sakta växer sig större. Snart ställs hon inför ett omöjligt val som kommer att eka genom generationer.

Jag: En roman om Karin Larsson är en fiktiv skildring av en av Sveriges största kreativa ikoner. Det är en berättelse om konstnärskap, kärlek och att förlora sig själv till förmån för någon annan. Med hjälp av gedigen research har Ulrika Ewerman skrivit en roman som riktar strålkastaren mot en konstnär som har satt sin prägel på allt från mode och textilkonst till inredning och möbeldesign.

Omslagsbilden föreställer tavlan ”Körsbärsblom” som målades av Karin Larsson i Grez-sur-Loing våren 1884. Det är en av få kvarvarande målningar av konstnären. 


Kontaktperson: Louise Eriksson

Pressbilder