Konstiga huset

Agatha Christie

Översättning: Lisbeth & Louie Renner
Omslag: Sara R. Acedo
ISBN: 978-91-88745-16-3
ISBN ebok: 978-91-88745-95-8
Utgivningsdatum: 20181009
Originaltitel: Crooked House

SEDAN BODDE DE TILLSAMMANS I ETT KONSTIGT HUS

Tre Gavlar heter det konstiga huset i ett av Londons rikaste områden. Där bor tre generationer av familjen Leonides tillsammans i harmoni. Men när familjens överhuvud, den ofantligt rike Aristide Leonides, dör under mystiska omständigheter förändras allt. Det står plötsligt klart att någon i familjen är en mördare, och misstankarna riktas omedelbart mot Aristides 50 år yngre änka. Snart uppdagas mörka familjehemligheter och svaret på mordgåtan blir allt mindre självklar. Vem är egentligen skyldig, och varför har detta brott begåtts?
Konstiga huset utkom ursprungligen år 1949 och är en av Agatha Christies personliga favoriter. I samband med originalutgivningen var bokens upplösning så pass chockerande att hennes amerikanska förlag ville att hon skulle skriva ett nytt slut, men Christie vägrade.
År 2017 blev boken filmatiserad med bland andra Glenn Close, Gillian Anderson och Christina Hendricks i huvudrollerna. Samma år blev Mordet på Orientexpressen storfilm och våren 2018 sändes en kritikerrosad miniserie baserad på Christies andra klassiker och favorit Huset på udden.


Kontaktperson: Stephanie Demmler

Pressbilder

Från samma författare