Dolken från Tunis

Agatha Christie

Översättning: Gudrun Ullman
Omslag: Sara Acedo
ISBN: 978-91-89007-13-0
Utgivningsdatum: 20190901
Originaltitel: The Murder of Roger Ackroyd

BÄSTA KRIMINALROMAN GENOM TIDERNA

Ett klassiskt låsta rummet-mysterium, där alla inblandade är lika övertygande oskyldiga – som skyldiga.

När en änka i byn King Abbot begår självmord börjar ryk­tena omedelbart florera. Det ena säger att hon mördat sin make, det andra att hon var utsatt för utpressning och det tredje att hon hade en affär med den rike Roger Ackroyd.

Redan dagen efter hennes död infaller nästa. Bakom den låsta dörren till sitt arbetsrum mördas Roger Ackroyd, efter att han fått ett brev som avslöjar vem det var som pressat änkan på pengar.

Hercule Poirot kallas in och läsaren hålls på halster om vem som begått dåden till dess att han ger oss den allra sista detal­jen som hans små grå celler uppfattat.

Dolken från Tunis ses som en grundsten inom kriminallitteraturen. Boken, som valts till bästa kriminal­roman någonsin av Crime Writers’ Association, anses ha banat väg för hela den populära deckargenren.


 

Om ändå alla hennes mysterier vore lika geniala som detta!
Huffington Post

 


Agatha Christie (1890-1976) är känd över hela världen som kriminalromanernas drottning. Hennes böcker har sålts i mer än tre miljarder exemplar över hela världen vilket ingen annan författare i modern tid kommer i närheten av.

 


Kontaktperson: Anna Cecilia Weschke

Pressbilder

Från samma författare