Ödet och ursinnet

Lauren Groff

Format: Inbunden
Boktyp: Roman
Översättning: Johanna Bogg Karlsson
Omslag: Beatrice Bohman
ISBN: 978-91-89393-81-3
ISBN ebok: 978-91-89393-82-0
Utgivningsdatum: 20220831
Originaltitel: Fates and Furies

Passionerat, vackert och fullständigt uppslukande

Ödet och ursinnet är först hans, och sedan hennes, version av den storslagna kärlekssagan.

Lotto och Mathilde gifter sig bara två veckor efter att ha fallit för varandra. De är unga, vackra och ämnade för storslagenhet. I deras bohemiska New York-lägenhet surrar vännerna som en bikupa av förväntningar på att Lotto ska slå igenom som skådespelare. Men åren går, och Mathilde försörjer dem, till dess att lyckan väl vänder för Lotto.

Förenade av en glödande passion driver de varandra genom livet i tron om att de är oskiljaktiga. Men den perfekta fasaden rämnar. Ursinnet kommer i kapp ödet och Lotto förstår inte hur fel han haft förrän det är för sent.

Ödet och ursinnet blev Lauren Groffs stora genombrott. Barack Obama utnämnde boken till årets favorit och den blev en omedelbar New York Times-bästsäljare som nu översatts till ett tjugotal språk. Skriven på Groffs karaktäristiska språk är det en svindlande läsupplevelse som tar andan ur sina läsare från första till sista sidan.

Boken har varit finalist till såväl National Book Award, som till National Book Critics Circle Prize och till Kirkus Prize samt vunnit Madame Figaro Grand Prix le l Héroïne och American Booksellers Association Award


En uttryckligen ambitiös roman, som levererar komedi, tragedi, välplacerade insikter och genomgående glittrar av ren briljans.
The New York Times

Skrämmande bra. Träffsäker och lyrisk, och lika världsligt som episkt omvälvande.
The New Yorker

Rent förtrollande … Groff sliter itu, ett tillsynes perfekt, äktenskap i sömmarna.
Vanity Fair


Kontaktperson: Anna Cecilia Weschke

Pressbilder