Om du var min

Christina Erikson

Format: Inbunden
Boktyp: Historisk skönlitteratur
Antal sidor: ca. 350
Omslag: Marcell Bandicksson
ISBN: 978-91-89750-48-7
ISBN ebok: 978-91-89750-71-5
ISBN Ljudbok: 978-91-89750-70-8
Utgivningsdatum: 20230921

Romantik, spänning och 1700-tal – starka kvinnor i ny serie om kärlek och maktspel

När författaren Christina Erikson flyttade in på Svartå herrgård uppdagades inte bara ett långt led av kvinnligt styre utan också att många hetat exakt samma sak som hon själv: Christina.

Svartå, 1782. Sextonåriga Christina har storslagna ambitioner för herrgården som hennes far håller på att bygga utanför Örebro. Trots att hon skickas till Stockholm för att introduceras vid hovet och hitta en lämplig make, är det för hästarna och murarsonen Gustaf som hennes hjärta brinner.

I Stockholm dras Christina in i intrigerna runt kungen och hans syster, samtidigt uppdagas en fejd mellan Svartås förvaltare och Gustafs far som får förödande konsekvenser. Den enda Christina verkar kunna lita på är sin piga.

Om du var min är första delen i historien om kvinnorna som styrt på Svartå herrgård. Sviten som sträcker sig över 250 år berättar om kvinnornas oförtrutna kamp för kärleken och rätten att styra över sina egna liv, från slutet av 1700-talet ända till modern tid. Det är en historia om himlastormande kärlek, kvinnlig list och maktspel i samhällets översta skikt.


En fröjd för hjärta och själ … Författaren har gjort ett digert arbete med den här boken och jag kan bara säga att den berör och väcker känslor. Otroligt välskriven, lättläst med ett vackert språk och en riktig bladvändare. Det här är en gripande historia som innehåller hat och konflikter, men också så mycket kärlek, lycka och värme. 5 av 5.
Cias bokhylla

Författaren bygger elegant upp en spännande historia om egensinniga kvinnor, stolta män och mord …  Att byta genre kräver mod och uthållighet, inte helt olikt Christina Sporre i boken. Det har Christina Erikson och hon levererar.
Fantastika


Kontaktperson: Louise Eriksson

Pressbilder