Trogen dig till döden

Christina Erikson

Format: Inbunden
Boktyp: Historisk skönlitteratur
Antal sidor: Ca. 400
Omslag: Marcell Bandicksson
ISBN: 978-91-89889-97-2
ISBN ebok: 978-91-89889-98-9
ISBN Ljudbok: 978-91-89889-99-6
Utgivningsdatum: 20241001

När författaren Christina Erikson flyttade in på Svartå herrgård uppdagades inte bara ett långt led av kvinnligt styre utan också att många hetat exakt samma sak som hon själv: Christina.

Svartå, 1792. Christina är nu en gift kvinna och försöker under allt större press styra över herrgården. Kravet på att föda en arvinge växer för varje dag, samtidigt som hennes make verkar helt ointresserad av intimitet med sin nya hustru. Christina måste nu navigera problemen i sitt äktenskap tillsammans med de kvarvarande känslorna för sin ungdomskärlek Gustaf. I bakgrunden spökar även den stora hemligheten som Christina och vännen Maja gemensamt tvingats axla.

När ett oväntat dödsfall sker på Svartås maskeradbal ställs allt på sin spets och snart uppenbarar sig en komplott som kommer påverka Svartå och hela riket för all framtid.

Trogen dig till döden är den tredje och avslutande delen i den första trilogin om kvinnorna som styrt på Svartå herrgård. Sviten, som består av sju fristående trilogier, sträcker sig över 250 år och berättar om kvinnornas oförtrutna kamp för rätten att styra över sina egna liv. Det är en historia om kvinnlig list, omöjlig kärlek och maktspel i samhällets översta skikt.


Kontaktperson: Louise Eriksson

Pressbilder