Ryska dockor

Martha Hall Kelly

Format: Inbunden
Översättning: Cecilia Berglund Barklem
Omslag: Emma Graves
ISBN: 978-91-89087-93-4
ISBN ebok: 978-91-89298-18-7
ISBN Ljudbok: 978-91-89298-19-4
Utgivningsdatum: 20210412
Originaltitel: Lost Roses

Fristående uppföljare till Skönhetens väg

En berättelse om starka kvinnor, stark vänskap och den oövervinneliga styrka som uppstår när liv står på spel

När första världskriget bryter ut är Eliza på besök hos Sofya i St Petersburg. De unga kvinnorna njuter av lyxen som omger den ryska aristokratin, innan kriget tvingar isär dem.

Eliza flyr hem till New York och Sofya tvingas flytta ut till familjens sommarhus där de anställer dottern till en beryktad spåkvinna, ovetande om konsekvenserna.

Men de två vännerna skriver regelbundet till varandra, tills en dag då breven slutar komma från Sofya. I ett desperat försök att kunna komma sin vän till undsättning reser Eliza till Paris, ovetande om att Sofya gått under jorden för att rädda spåkvinnans dotter.

Ryska dockor bygger på den sanna historien om Eliza Ferriday, mamma till Caroline Ferriday vars heroiska insatser under andra världskriget har trollbundit mer än 1,5 miljoner läsare i Skönhetens väg.

Tre okuvliga kvinnor som övervinner motgångar och levandegör en omvälvande historisk epok. Publisher Weekly

Martha Hall Kelly blev känd för sin gedigna research och förmåga att levandegöra verkliga kvinnoöden genom debutromanen som blev en internationell bästsäljare. I Ryska dockor tar hon vid där den förra boken började och uppföljaren har fått en stor, trogen och tacksam läsarkrets, som ser fram emot den tredje boken i författarens serie om historiska kvinnors avgörande livsverk, vilken släpps i USA i mars.

 


Kontaktperson: Anna Cecilia Weschke