Vattnets sötma

Nathan Harris

Format: Inbunden
Boktyp: Historisk skönlitteratur
Antal sidor: Ca. 360
Översättning: Cecilia Berglund Barklem
Omslag: Beatrice Bohman
ISBN: 978-91-89393-67-7
ISBN ebok: 978-91-89393-68-4
Utgivningsdatum: 20220426
Originaltitel: The Sweetness of Water

Debutromanen som fått flera av världens finaste utmärkelser. En historisk bladvändare om kärlek och hat med starka kopplingar till vår egen tid.

Efter att de vita sydstatsbönderna tvingats frige sina slavar söker de föräldralösa bröderna Prentiss och Landry sin tillflykt på George och Isabelle Walkers gård. I sorgen över att ha förlorat sin ende son i kriget tar paret Walker sig an dem på ett sätt som får resten av bönderna i Old Ox att rasa av ilska.

Liksom Den underjordiska järnvägen är Vattnets sötma ett både storslaget och spännande epos som berättar om kärlek och medmänsklighet under de mest skrämmande omständigheter. Samtidigt som bröderna försöker skapa sig ett nytt liv i kölvattnet av slaveriets trauman uppdagas en historia om förbjuden kärlek mellan två soldater som nyligen återvänt hem. När deras hemlighet upptäcks leder katastrofen till mer än bara ett mord, och till att Isabelle kliver fram som en ledare för alla de frigivna men hemlösa medborgarna i Old Ox.

Vattnets sötma har vunnit Earnest J. Gaines Medal for Excellence in Fiction och är just nu nominerad i två kategorier till Goodreads Choice Award. Den har även varit nominerad till 2021 års Booker Prize, Andrew Carnegie Medal for Excellence in Fiction, Center for Fiction’s First Novel Prize. Dessutom har den varit New York Times-bästsäljare, Oprah’s Book Club Pick och med på Barack Obamas lista över rekommenderad sommarläsning.

 


 

En omedelbar klassiker.
Wall Street Journal

 

Storslagen och intim på ett sätt som gör romanen både personlig och politisk.
The Guardian

 

En vacker, mogen och hjärtskärande roman.
Bookreporter

 

Fängslande och dramatisk … lämnar ett bestående och mångfacetterat intryck.
NRP

 


Kontaktperson: Anna Cecilia Weschke

Pressbilder