Bränn alla mina brev släpps som filmutgåva med unikt extramaterial

Nu släpps Bränn alla mina brev – Alex Schulmans hyllade och bästsäljande släktroman från 2018 – som exklusiv filmutgåva. Boken innehåller unikt extramaterial med fokus på höstens stora biosuccé.


Den 23 september har Bränn alla mina brev premiär på svenska biografer. Filmen, som är baserad på Alex Schulmans succéroman från 2018, är regisserad av Björn Runge och i huvudrollerna syns Bill Skarsgård, Asta Kamma August och Gustav Lindh. Inför biopremiären släpps nu Bränn alla mina brev i en specialutgåva med filmrelaterat extramaterial.

”Det är hemskt tillfredsställande att ha skrivit en bok, som sedan blivit film, och som sedan trycks i en nyutgåva som bok med filmaffischen som omslag. Det känns som att man är uppe i smöret! Det är särskilt roligt, eftersom vi proppat boken med nya texter”, säger Alex Schulman.

Extramaterialet består av ett nyskrivet förord av Alex Schulman, ett efterord av regissören Björn Runge, en intervju med producenterna Annika Sucksdorff och Jonathan Ridings, en kommentar av manusförfattaren Veronica Zacco samt ett utdrag ur filmmanuset. Utgåvan i danskt band innehåller dessutom bilder från filmen. Därmed får såväl nya som gamla Bränn alla mina brev-fans en exklusiv tur bakom kulisserna.

”Jag slogs under manusarbetet med Bränn alla mina brev ofta av hur filmiska scenerna var. Det känns så självklart att boken nu har filmatiserats. Och det känns lika självklart att släppa en nyutgåva som bjuder läsaren på intressanta inblickar i processen att göra bok till film”, säger Claes Ericson, förlagschef på Bookmark Förlag.

Alex Schulman debuterade 2009 med Skyn­da att älska. Romanen Glöm mig blev Årets bok 2017. År 2018 utkom Bränn alla mina brev, som hyllades av läsare och kritiker. Tillsammans med Sigge Eklund har han även en av Sveriges mest populära podcasts, Alex & Sigges podcast. Romanen Överlevarna nominerades till Svenska Dagbladets litte­raturpris 2020. Schulman är exekutiv producent för filmen Bränn alla mina brev.

Om Bränn alla mina brev:
Efter ett uppslitande gräl inser Alex Schulman att han bär på en vrede, ett odefinierbart mörker. Besatt av att ta reda på dess ursprung följer han ledtrådar som tar honom tillbaka till sommaren 1932 och vintern 1988 – och de ödesdigra händelser som kom att förändra allt.

Med hjälp av autentiska brev och dagboksutdrag avtäcker Alex inte bara århundradets triangeldrama mellan sin mormor Karin Stolpe, sin morfar Sven Stolpe och författaren Olof Lagercrantz, utan också dess oanade konsekvenser. Det är en gripande och djupt personlig skildring av passion och svartsjuka, och hur ett möte i det förflutna kan skapa svallvågor över årtionden.

Läs mer Alex Schulman Bränn alla mina brev