Debut med fokus på dyra bilar och snabba pengar

Nu släpps thrillern Farliga affärer, i vilken den svenska debutanten Ellinor Wessel ger en initierad inblick i bilindustrin och en värld styrd av makt, pengar och internationella intressen.

Under 2019 har flera penningtvättsskandaler kastat skuggor över svenska storbanker. Bland annat misstänks både Swedbank och SEB ha använts för systematisk penningtvätt i Baltikum. Estlands finansminister hävdar dessutom att rysk säkerhetstjänst varit inblandad.

Penningtvättshärvan fungerar som en mörk fond i den januariaktuella ekobrottsthrillern Farliga affärer, i vilken Ellinor Wessel bland annat skildrar bilindustrins extravaganta företagarvärld.

Bilhandlaren Johan Wagner försvinner spårlöst. Älskarinnan Emily Tranchell och polismannen Thomas Stark inser att det inte handlar om något rutinfall och tar upp jakten på den försvunne mannen. Under några nervpirrande dygn får läsaren följa de tre karaktärerna, som förvandlas till brickor i ett ödesdigert spel.

”Mitt mål var att skriva en thriller som utspelar sig i bilindustrin och handlar om drömmar, begär och frihet”, säger Ellinor Wessel. ”Jag är både lycklig och stolt över att Farliga affärer nu ges ut och att få leva min dröm.”

Ellinor Wessel är uppvuxen i Åhus och Warszawa och har tio års erfarenhet av olika chefsroller i bilbranschen, bland annat på BMW. Hon jobbar i nuläget som Customer Experience Manager på Jaguar Land Rover Scandinavia. Ellinor bor med sin familj i Bjärred utanför Malmö, där även boken till stor del utspelar sig.

Om du är intresserad av att intervjua Ellinor Wessel, vänligen hör av dig till:

Vilhelm Hanzén, GUL PR
vilhelm@gulpr.se eller 073-690 74 09

Läs mer Ellinor Wessel Farliga affärer