Denise Rudberg är en av årets sommarpratare

Den 10 juni presenterades årets sommarvärdar för Sommar i P1 i Sveriges Radio. Författaren Denise Rudberg är en av dem. Onsdagen den 30 juni sänds hennes program.

”I över tjugo år har jag ägnat mig åt eskapism. Som författare har jag skapat och kontrollerat mina egna påhittade världar. Men i mitt Sommarprogram tänker jag i stället ägna mina 90 minuter åt att befinna mig i verkligheten. En verklighet jag ägnat hela mitt liv att fly ifrån”, säger Denise Rudberg.

Denise Rudberg firade i höstas tjugo år som författare efter flera hyllade romanserier. Hon är just nu aktuell med tredje delen i den historiska romanserien Kontrahenterna där Er tredje man släpps måndagen den 14 juni. Romanerna handlar om de hårt arbetande kvinnorna i andra världskrigets skugga och karaktärerna är löst baserade på hennes egen farmor, biologiska mormor samt fostermormor.

Rudberg är en av de mest lästa författarna i Sverige under 2000-talet. Hon är även verksam som krönikör och poddare. År 2000 debuterade hon med Väninnan och har sedan dess skrivit flera framgångsrika romanserier för vuxna och ungdomar samt ett radiodrama, Sviten, som skrevs för Sveriges Radio. År 2010 lanserade Denise Rudberg en ny genre, elegant crime, med serien om Marianne Jidhoff. Totalt har Rudbergs böcker sålt i över 4 miljoner exemplar.

Läs mer Denise Rudberg