Denise Rudberg

Denise Rudberg är författare, krönikör och poddare. Hon har en stående krönika i SvD Perfect Guide och har även podden Lomma Karlaplan tillsammans med Anders de la Motte. År 2000 debuterade Rudberg med Väninnan och har sedan dess skrivit flera framgångsrika romanserier för vuxna och ungdomar samt ett radiodrama, Sviten, som som skrevs för Sveriges Radio. Totalt har hennes böcker sålt i över 3,5 miljoner exemplar och hon är idag en av Sveriges mest lästa författare.

År 2010 lanserade Denise Rudberg en ny genre, elegant crime, med serien om Marianne Jidhoff. Rudberg är även aktuell med den historiska romanserien Kontrahenterna som handlar om kvinnliga kodknäckare under andra världskriget. Första delen, Det första chiffret, släpptes våren 2019.

Denise Rudberg är född och uppvuxen i Stockholm där hon bor på Östermalm med sin man och deras fyra barn. Båda hennes aktuella bokserier utspelar sig till stor del på Östermalm som hon skildrar ingående ur såväl ett samtida perspektiv som ur ett historiskt.

2020 firar Denise Rudberg 20 år som författare och 10 år med serien om Marianne Jidhoff.


 

Denise Rudbergs deckarserie blir bara bättre.
Lotta Olsson, Dagens Nyheter

Mysigt på samma sätt som morden i Midsomer.
Borås Tidning

En spännande historia som du inte kan lägga ifrån dig.
Femina