Denise Rudberg

Denise Rudberg är författare, krönikör och poddare. Sommaren 2021 är hon en av sommarvärdarna i Sommar i P1. År 2000 debuterade Rudberg med Väninnan och hon har sedan dess skrivit flera framgångsrika romanserier för vuxna och ungdomar samt ett radiodrama, Sviten, som skrevs för Sveriges Radio. Totalt har hennes böcker sålt i över fyra miljoner exemplar och hon är idag en av Sveriges mest lästa författare.

År 2010 lanserade Denise Rudberg en ny genre, elegant crime, med serien om Marianne Jidhoff. Seriens elfte bok, Elva änkors man släpps i oktober. Rudberg är även aktuell med den historiska romanserien Kontrahenterna som handlar om kvinnliga kodknäckare under andra världskriget. Den tredje delen i serien släpptes våren 2021 och heter Er tredje man.

Denise Rudberg är född och uppvuxen i Stockholm där hon bor på Östermalm med sin man, deras fyra barn och hunden Stina. Båda hennes aktuella bokserier utspelar sig till stor del på Östermalm som hon skildrar ingående ur såväl ett samtida perspektiv som ur ett historiskt.


Denise Rudbergs deckarserie blir bara bättre.
Lotta Olsson, Dagens Nyheter

Mysigt på samma sätt som morden i Midsomer.
Borås Tidning

En spännande historia som du inte kan lägga ifrån dig.
Femina


Nyheter