Det spökar i femte delen av succéserien Luna och superkraften

Nu släpps den nya boken i den hyllade serien om Luna och superkraften – Spökmysteriet. När kusliga saker börjar ske i Lilla Vargudden, förstår Luna med sin superhörsel vad som måste göras. Det är en underhållande berättelse för 6–9 år, med hög igenkänningsfaktor, gemenskap och magi.

Spökmysteriet är den femte delen i serien Luna och superkraften. Bakom de populära barnböckerna står författartrion Sören Olsson, Martin Svensson och Leif Eriksson, som skildrar nioåriga Lunas högst ovanliga vardag i staden Lilla Vargudden. Bokserien har hyllats av såväl läsare som kritiker, och om den nya boken säger BTJ: ”Barnen visar prov på både handlingskraft, medkänsla och påhittighet och berättelsen har en stor portion humor. […] Trevligt att vara i Lunas sällskap.”

I Spökmysteriet tar vi del av allt det vardagliga som barn möter: pinsamma föräldrar, skola, vänskap och pirrig kärlek. Allt i en värld med övernaturliga och magiska inslag, som snabbt blivit receptet till den populära serien för en ny generation barn.

”Vi vill skapa underhållande böcker för barn i alla åldrar. Från de som just upptäckt läsglädjen till alla vuxna barn som har barnasinnet i behåll”, säger författarna i ett gemensamt uttalande. ”Vi tror att det görs bäst genom att hitta de där små sakerna som gör att barn känner igen sig i karaktärerna och i känslor som de själva kan ha, blandat med humor som alla kan skratta åt. Luna och hennes vänner utvecklas hela tiden och vi själva tycker att böckerna bara blir bättre och bättre.”

Sören Olsson är succéförfattaren bakom kultböckerna Sune och Bert. Han har även skrivit manus till filmatiseringarna av böckerna. Luna och superkraften är hans senaste satsning och hjärteprojekt.

Leif Eriksson och Martin Svensson har tillsammans skrivit flera bästsäljande och kritikerrosade självbiografier åt både svenska och utländska kulturpersonligheter. Martin har dessutom tidigare skrivit den populära barnboksserien om Julius.

Böckerna är illustrerade av Andrea Femerstrand, vars lysande illustrationer ”tydligt och charmerande [avslöjar] karaktärernas sinnesstämningar, såväl människors som djurs”, enligt BTJ.

Luna och superkraften riktar sig till barn i åldern sex till nio år. Den sjätte delen i serien släpps i mars 2023.

För recensionsexemplar eller intervjuförfrågan, vänligen kontakta:

Moa Chambers, Bookmark Förlag
moa.chambers@bookmarkforlag.se

Läs mer Luna och superkraften: Spökmysteriet Sören Olsson, Leif Eriksson & Martin Svensson