Diana Gabaldons En svärm av tusen bin blir nu komplett!

Efter stora framgångar med Outlanderserien, som sålt i mer än 30 miljoner exemplar världen över, kommer nu den avslutande delen av En svärm av tusen bin. Böckerna och tv-serien har engagerat fansen i många år och nu får de svenska läsarna äntligen ta del av slutet på den nionde delen.

En svärm av tusen bin II släpps den 2 juni och tar oss tillbaka till 1700-talets Amerika där Claire nu sagt hejdå till hela sin familj. De reser mot Charles Town och New York samtidigt som kriget lurar runt varje hörn. Jamie anar att krigets ankomst till Fraser’s Ridge är inför dem, men även hans egen stundande död.

Över en halv miljon svenskar har hittills läst Diana Gabaldons episka kärlekssaga. Med En svärm av tusen bin tar Gabaldon återigen med sig läsarna på ett storslaget äventyr. Cincinnati Post beskriver den med orden: ”Oförglömliga karaktärer … Rikt utbroderad med historiska detaljer … Jag bara kan inte lägga ifrån mig den.” Och återigen framhålls författarens autentiska skildringar av relationer och det historiska. Guardian bekräftar att ”En svärm av tusen bin är fylld med allting som läsarna älskar med Outlanderserien.” och New York Daily News framhåller Gabaldons berättarteknik: ”Historien kommer till liv på ett ljuvligt sätt på sidorna.”.

Diana Gabaldon är ursprungligen universitetsprofessor i naturvetenskap men har kommit att bli en uppskattad författare med bred repertoar. Hennes Outlanderserie är närmast en egen genre, bäst beskriven som historisk science fiction. Böckerna om den brittiska sjuksköterskan Claire Randall och den skotske klanledaren Jamie Fraser har fått hängivna fans över hela världen. Tv-serien Outlander baseras på böckerna och den sjätte säsongen har nyligen avslutats på Viaplay.

Läs mer En svärm av tusen bin II Diana Gabaldon