Diktatorn fullbordar Robert Harris storslagna trilogi

Nu släpps Diktatorn, den sista delen i Robert Harris episka Cicero-trilogi!

Med fakta och fiktion väver den historiska romanens gigant en mästerlig skildring av antikens stormande händelser: kollapsen av det romerska riket samt morden på dess ledare.

Vid 48 års ålder befinner sig Cicero i exil, långt från den politiska maktens centrum i Rom. Hans enda möjlighet att återvända är att svära trohet till en karismatisk men farlig fiende: Julius Caesar. Med listighet, mod och ordens makt kämpar Cicero sig tillbaka till händelsernas centrum. Men till vilket pris?

I samband med utgivningen av Diktatorn(i översättning av Svante Skoglund) släpps även del 1 och 2 i trilogin, Imperiumoch Konspiration, på nytt som storpocket och bjuder tillsammans med Diktatorn på en extraordinär litterär upplevelse, där kopplingarna till vår egen tid är iögonfallande.

Robert Harris arbetade i många år som journalist och politisk redaktör innan han 1992 debuterade med den kontrafaktiska thrillern Faderland (nyutgiven som pocket i mars 2019). Dreyfus-skildringen En officer och spion blev utsedd till årets roman av National Book Awards. I mars 2018, under lanseringen av München, gjorde Harris ett uppmärksammat Sverigebesök med medverkan och intervjuer i tv, radio och dagspress. Hans böcker har översatts till trettiosju språk och sålt i mer än femton miljoner exemplar.

Läs mer Robert Harris Diktatorn