En tjuv går lös i åttonde delen av hyllade barnboksserien Luna och superkraften

Nu släpps den nya boken i den omtyckta serien om Luna och superkraften. De små gröna är en underhållande berättelse för 6–9 år, med hög igenkänningsfaktor, gemenskap, magi och underliga lysande varelser!

Bakom de populära barnböckerna Luna och superkraften står författartrion Sören Olsson, Martin Svensson och Leif Eriksson som skildrar nioåriga Lunas högst ovanliga vardag i staden Lilla Vargudden. Böckerna illustreras varmt och expressivt av Andrea Femerstrand. Den åttonde boken i serien tar oss med på ett helt nytt äventyr i luftballong, en turbulent färd som slutar med en kraschlandning mitt i den mörka Djupskogen. Här möts huvudkaraktären Luna och hennes vänner av en märklig samling varelser. De lyser i regnbågens färger, och de har ett akut problem: en tjuv går lös i Djupskogen, och vännerna måste komma på ett sätt att hjälpa dem.

”Det är fantastiskt att se Luna och superkraften växa”, säger Claes Ericson, förlagschef på Bookmark. ”En sådan fröjd att följa karaktärernas och världens utveckling, där författarna ständigt lyckas med konststycket att mana till eftertanke om känslor, vänskap och vardagsproblem, i perfekt samklang med spännande äventyr och magiska krafter.”

I De små gröna blandar författarna sömlöst magi, superkrafter och äventyr med alla de vardagliga teman som barn möter i verkligheten: att vara en bra vän, pinsamma föräldrar, knasiga händelser, konflikter och pirrig kärlek. Att skriva böcker för barn som blandar vanlig vardag med övernaturliga, lekfulla teman, är vad författarna tror har del i bokseriens framgång:

”Vi har haft roligare än någonsin när vi skrivit De små gröna”, säger författarna Sören Olsson, Martin Svensson och Leif Eriksson gemensamt. ”Vi vill få barn att känna sig engagerade i ett riktigt spännande äventyr, och inspireras till lekfullhet och fantasi. Vi vill visa att sagornas värld inte har några gränser, att barn fritt kan skapa vad de vill och bli vilka de vill – det är det som är så fantastiskt med fantasivärldar!”

Den fiktiva staden Lilla Vargudden är även spelplatsen för författartrions senaste serie Dunder och fotbollen vars andra del, Det nya laget, släpps den 18 april. Här utvecklar författarna världen och inkluderar nya karaktärer, talanger och vardagliga utmaningar och skojigheter.

SÖREN OLSSON är succéförfattaren bakom kultböckerna om Sune och Bert. Han har även skrivit manus till filmatiseringarna av böckerna. Luna och superkraften är hans senaste satsning och hjärteprojekt.

LEIF ERIKSSON & MARTIN SVENSSON har tillsammans skrivit flera bästsäljande och kritikerrosade självbiografier åt både svenska och utländska kulturpersonligheter. Martin har dessutom skrivit den populära barnboksserien om Julius.

För information om serien och författarna, kontakta:
Saga Almberg Lindholm, saga.lindholm@bookmarkforlag.se

Läs mer Sören Olsson, Leif Eriksson & Martin Svensson Luna och superkraften: De små gröna