Fake news står i centrum i ny thriller av Tom Clancy

En efterlängtad uppföljning på en Emmy-nominerad serie, en uppkommande Hollywoodfilmatisering och ett uppmärksammat datorspel. Tom Clancy är mer aktuell än någonsin – och nu släpps även den hyllade thrillern Heder utan samvete.

I den senaste boken om president Jack Ryan förs Tom Clancys litterära arv framgångsrikt vidare av Marc Cameron.

Heder utan samvete tar sin början då två ryska kärnvapenmissiler kapas och försvinner spårlöst. Samtidigt står Iran på gränsen till en revolution och omvärldens ledare hyllar den så kallade Persiska våren. President Jack Ryan förblir dock vaksam.

Samtidigt står Ryan inför problem inom USA:s gränser. En dödlig influensa, katastrofala översvämningar och en politisk motståndare som med hjälp av bot-manipulerade nyheter gör allt i sin makt för att störta den sittande presidenten.

Boken påminner oss på ett oroväckande och trovärdigt sätt om det sköra världspolitiska läget, och hur modern teknik har makten att störta en nation. Från ett ryskt kärnvapenhot till en politisk kris i mellanöstern skildrar Heder utan samvete hur ett lands agerande kan få ringar på vattnet och ställa tusentals liv på spel.

”Skicklig intrig med höga insatser … Tom Clancys Heder utan samvete kommer ta läsarna med storm”, skriver The Real Book Spy som får medhåll av Kirkus Reviews som skriver att boken är: ”En njutning för alla Clancy-fans.”

Som alla Tom Clancys #1 New York Times-bästsäljare är Heder utan samvete som hämtad direkt från verklighetens nyheter om manipulerade filmklipp och fake news. Clancys legendariska karaktärer är även högaktuella som tv-serie i Amazons Emmy-nominerade storsatsning Jack Ryan – med bland andra Michael Bay och John Krasinski i regi. Säsong två har premiär 1 november, där svenska Noomi Rapace spelar den tyska agenten Harriet ”Harry” Baumann.

Läs mer Tom Clancy Marc Cameron Heder utan samvete