Feelgood-drottningen Jenny Fagerlund gräver där hon står i nya serien Gärdetböckerna

Den 16 maj släpps En hemlighet för mycket, den första delen i Jenny Fagerlunds nya seriesatsning Gärdetböckerna. I romanen har hon gått tillbaka till den egna uppväxten med frånskilda föräldrar under finanskrisen på 90-talet. Handlingen har Fagerlund placerat i sina nuvarande hemmakvarter, de gemytliga gatorna på Gärdet.

Jenny Fagerlund är en av de största författarna inom sin genre, med åtta romaner och en handbok i att skriva feelgood på sin meritlista. Hon har under många år lärt ut skrivande, bland annat genom en skrivarkurs i TV4 Nyhetsmorgon. Med En hemlighet för mycket påbörjar hon nu sin första seriesatsning. Böckerna kan läsas fristående och knyts ihop av återkommande karaktärer och kvarteren på Gärdet.

”Idén till den här boken har funnits i mig länge, jag ville använda mig av mina egna erfarenheter men samtidigt skapa något nytt inom genren. Jag hoppas att läsarna ska älska Anna och gänget på Gärdet lika mycket som jag gör!” säger Jenny Fagerlund.

Om boken

När Annas sambo, Fred, dör inser hon att deras liv tillsammans var baserat på en lögn. Den stora våningen på Strandvägen är belånad till max, likaså bilarna och alla fastigheter utomlands. Dessutom har Fred tagit Annas besparingar och hon står både barskrapad och utan hem. Efter att ha hamnat på botten får Anna veta att det finns en lokal hon kan bo i. Den är sliten och den tidigare hyresgästen, ett hunddagis, har lämnat den i all hast men Anna har inget val utan försöker anpassa sig efter den nya situationen. Hon lär känna flera av grannarna och börjar ta hand om tre hundar som får hennes dagar att bli mindre ensamma. Men trots att Anna försöker starta om på nytt är det omöjligt när flera saker inträffar som gör att hon en gång för alla måste ta itu med sitt förflutna och det liv hon levt med Fred. Snart inser hon också att Fred inte var den enda med hemligheter …

”En härlig feelgoodroman som man njuter av att läsa …”, skriver BTJ i en förhandsrecension.

Jenny Fagerlunds böcker har sålts till flertalet länder och nominerats till flera priser, bland annat Årets Ljudbok i Storytel Awards samt Årets Feelgood på Feelgoodfestivalen.

Jenny Fagerlund är själv bosatt på Gärdet med sin man, fyra barn och två hundar – dvärgpudeln Sigge och spetsen Charlie.

En hemlighet för mycket släpps den 16 maj i bokhandeln och som ljud- och ebok. Ljudboken läses in av Gunilla Leining.

För mer information och intervjuförfrågningar, kontakta gärna:
Lars Johansson, Talk to the Heart PR: lars@fridaboisen.se eller 073-820 99 44

För mer information och recensionsexemplar, kontakta gärna:
Saga Lindholm, redaktör Bookmark förlag: saga.lindholm@bookmarkforlag.se eller 070 311 15 32

Läs mer En hemlighet för mycket Jenny Fagerlund