Flerfaldigt prisbelönad barnbok inger hopp och handlingskraft i klimatfrågan

Mot bakgrund av pågående klimatkris, har den spanska illustratören och författaren Mariajo Ilustrajo skapat en hoppfull saga om mod, hjälpsamhet och gemenskap. Boken har nu översatts till svenska.

Översvämningen är en kärnfull och unikt illustrerad berättelse för barn 3–6 år. Den är skriven och illustrerad av spanska Mariajo Ilustrajo och har tilldelats utmärkelserna New Talent Winner of the Children’s Publishing Category samt New Talent Overall Winner i The World Illustration Awards 2022. Översvämningen har även nominerats till flertalet utmärkelser, bland annat Unpublished Children’s Books Showcase och The Illustrators Exhibition.

Författaren och boken hyllas för att ta ett enkelt men kärnfullt grepp om hur vi kan samtala om världshändelser och klimatförändringar med barn i förskoleåldern på ett pedagogiskt och hoppingivande sätt. Berättelsen ramas in av Ilustrajos säregna illustrationer och blygsamma färgskalor som harmonierar perfekt med berättelsens underliggande budskap.

Om boken:

En morgon när staden vaknar verkar allt vara just som vanligt. Men något är ändå annorlunda, det är liksom … blött! Sakta men säkert stiger vattnet – men djuren tänker inte på det utan fortsätter med sina liv som vanligt.

Trots att vattnet bara stiger, är den enda som reagerar den lilla apan. När vattnet till slut når en nivå som inte längre går att ignorera är flera av djuren redan under ytan. Hur ska de kunna få bort vattnet så att staden blir som vanligt igen? Den lilla apan vet: genom att hjälpas åt, förstås!

För recensionsexemplar, vänligen kontakta:

Frida Påhlsson, Bookmark Förlag
frida.pahlsson@bookmarkforlag.se

Läs mer Mariajo Ilustrajo Översvämningen