Jackie Ferm

Jackie Ferm, dotter till en av Sveriges mest beryktade brottslingar har redan vid 23 år etablerat sig som svensk mediapersonlighet. Men bakom ytan som kändisbloggare läser hon psykologi och kämpar för att bygga upp ett värdigt liv efter den traumatiska uppväxten. Med Ola Brisings hjälp har hon en skrivit en bok som är lika smärtsam som stark.

Under det senaste decenniet har Jackie Ferm gjort en livsresa som de flesta inte hinner med fram till pensionen. Från att som tioåring ansvara för hela sin familj, samtidigt som hennes närstående misshandlat henne fysiskt, har hon i flera år tvångsinternerats och flytt in i destruktivitet, för att till sist lyckas samla ihop sig själv och komma ut förlåtande på andra sidan. För en bredare presentation av författarens bakgrund hänvisar vi till hennes Wikipediasida.

Hennes utlämnande beskrivningar och orädda redogörelser gör Rövardotter till ett unikt dokument över den verklighet som många lever i, men som de flesta varken har ord eller makt över sig själva att beskriva. Genom sina gestaltade ögonvittnesskildringar inifrån behandlingshemmen blir Rövardotter en angelägenhet för såväl Socialtjänsten, som för den som vill slukas av en berörande historia.

Ola Brising är en svensk journalist född 1974. Med Rövardotter gör han sin litterära debut.