Sofie Sarenbrant

ÅRETS DECKARFÖRFATTARE 2019, 2020 & 2022

Sofie Sarenbrant debuterade 2010 och vann det prestigefulla priset Årets svenska deckarförfattare 2019, 2020 och 2022. Hennes böcker har sålt i 6 miljoner exemplar i 17 länder.

Den fängslande serien om kriminalinspektör Emma Sköld har rönt stora framgångar. Visning pågår blev den mest sålda deckarpocketen i Sverige 2015. När Tiggaren släpptes 2016 etablerades Sofie Sarenbrant som Sveriges starkast växande författarskap. Syndabocken, den efterlängtade fortsättningen på Tiggaren, blev årets mest lyssnade ljudbok på Storytel 2018. Både Syndabocken och uppföljaren Skamvrån har vunnit Stora e-bokspriset. Med Mytomanen firade samtidsdeckarens drottning Sofie Sarenbrant tio år som författare. Både Mytomanen och Skyddsängeln blev årets mest lyssnade böcker på Storytel 2020 respektive 2021. Parasiten, den elfte boken om Emma Sköld, blev Årets svenska deckare 2023.

I augusti 2021 släpptes Munkavle – ett gripande vittnesmål om konsekvenserna av övergrepp mot barn. Om självtvivel som förvandlas till mod. Men framför allt är det en berättelse som skänker styrka och hopp till andra drabbade.

Hösten 2022 debuterade Sofie Sarenbrant som barnboksförfattare med hästboken Mira & Månen: En vän för livet. Den andra delen i serien om Mira & Månen, Ett hjärta av guld, släpptes i augusti 2023.

Våren 2024 är Sofie Sarenbrant och Carina Bergfeldt aktuella med thrillern Långfredagen, den andra delen i serien om Frida von Engen.


 

När det gäller att berätta om den ytliga samtiden finns det få som bräcker Sofie Sarenbrant.
Lotta Olsson, Dagens Nyheter

Njut av Sofie Sarenbrants tempo, den smarta dialogen och de kalla kårarna längs ryggen.
Femina Danmark

Som alltid med Sarenbrant fastnar jag och sträckläser.
Ebba von Sydow

 


Utgivning

Nyheter